Uroš Bungin, koji živi u zgradi na Vračaru, kada mu je poplava uništila stan on je, zajedno sa upravnikom zgrade, danima pokušavao da problem reši uz pomoć hitne službe Gradskog stambenog. Konačno su izašli na teren, po svemu sudeći, bolje da nisu. Sve je počelo nakon što je u svom dnevnom boravku zatekao vodu koja nekontrolisano kulja iz sudopere. Nakon što se to događalo periodično tri dana zaredom, kulminiralo je u sredu, kada je od količine vode koja se nakupila počeo da se odvaja parket.

Prvo što su Uroš i njegova porodica uradili jeste da su obezbedili mesto oko sudopere i pokušali da sami smanje količinu vode, obratili su se i Sektoru za hitne intervencije u okviru JKP „Gradsko stambeno“. Iako su dužni da po prijavi ovakvih situacije izađu na teren u roku od 48h – to se nije desilo.

„Zvali smo Infostan, upućivali su nas sa broja na broj telefona i tako u krug. Na kraju je linija koju smo zvali postali zauzeta“, navodi sagovornik Nove.

Foto: Privatna arhiva

Hitne intervencije su aktivnosti održavanja kojima se otklanja neposredna opasnost po život, zdravlje i sigurnost ljudi i imovine koje se izvršavaju bez odlaganja, a najkasnije u roku od 48 sati. Odeljenje hitnih intervencija i operativnih poslova izvršava ove poslove svakodnevno, neprekidno 24 časa dnevno.

Foto: Privatna arhiva

Da stvar bude još gora, ostalim stanarima u zgradi našeg sagovornika, preti opasnost da voda dođe u kontakt sa električnim instalacijama, a Bungin tvrdi da nakon poplave u njegovom stanu, ne rade interfon i lift.

„Predsednik skupštine stanara takođe je pokušao da stupi u kontakt sa ovima iz hitnih intervencija, ali bezuspešno. Sada idemo direktno tamo, pa ćemo da vidimo šta se dešava“, navodi Bungin.

Inače, ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju u ovoj zgradi na Vračaru.

PROČITAJTE JOŠ

„Pre tri godine je komšinica do nas imala sličan problem. Da bi to rešili morali su da ruše deo našeg kupatila. Da li zante da štetu koju su tada napravili ni dan danas nisu pokrili – sve je ostalo tako kako jeste“, kaže sagovornik našeg portala.

ON dodaje da se u toj zgradi isti problemi ponavljaju već 20 godina – od stana do stana, od sprata do sprata.

U međuvremenu su radnici nadležne službe izašli na teren, otklonili kvar, ali je nedugo po njihvom odlasku, voda ponovo počela da curi.

Šta podrazumevaju hitne intervencije?

Odglavljivanje, obezbeđenje i oslobađanje lica i stvari iz zaglavljene kabine lifta,

Zatvaranje vode na centralnom ventilu i glavnim ventilima usled pucanja vodovodne instalacije,

Intervencije kojima se na zgradi obezbeđuje redovno snabdevanje vodom i električnom energijom,

Odgušenje kanalizacione mreže u zgradi ili njenom posebnom delu,

Obezbeđenje ugroženog prostora (trotoara, prilaznih staza i dr.) i

Preduzimanje zaštitnih mera u cilju prevencije požara i drugih oštećenja, kojima se sprečava ugrožavanje bezbednosti lica i imovine.

Portal Nova.rs poslao je upite na adresu JKP „Gradsko stambeno“, ali do objavljivanja ovog teskta nismo dobili odgovor.

BONUS VIDEO: Poplave u Brusniku, Ivanjica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare