Foto:MGSI Đ.K

Konzorcijum turskih firmi koji radi na izgradnji Moravskog koridora napravili su čep čime su pregradili tok Bresničke reke i izazvali poplave, saznaje Nova.rs. Prema rečima našeg izvora korito te pritoke Zapadne Morave je delimično zasuto šljunkom, iako su izvođači radova ostavili odlive.

Ne nadajući se ogromnim količinama padavina, propusti su napravili čepove, pa samim tim voda nije mogla da otekne u korito Zapadne Morave. Gledao sam to sopstvenim očima“, objašnjava naš sagovornik.

Bratislav Zečević Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Bratislav Simović iz inicijative ‘Ne damo đedovinu’ kaže za naš portal da su više puta upozoravali da će do toga doći. „Mi smo ukazivali na to još prošle godine, kada su krenuli radovi. I naš predsednik Mesne zajednice je upozoravao na moguće posledice. Na terenu ti bujični kanali budu po nekoliko godina suvi, ali kada naiđe velika voda iz pritoka, u ovom slučaju Bresničke reke, ona koristi i dodatne kanale“, objašnjava Simović.

Oni, nastavlja dalje, projektom nisu predvideli te propuste na auto – putu. „Ostavili su jedan ili dva, a voda se kretala na više tih poteza i oticala ka Moravi“, zaključio je Simović.

PROČITAJTE JOŠ

S druge strane, Načelnik Gradskog štaba za van sit zaštite u Čačku, Bratislav Zečević kaže da su na toj trasi ostavljena četiri propusta za  Bresničku reku. Radnici sa koridora su ih tokom noći otvorili, međutim padavine su bile ogromne, dodaje on

„Najverovatnije nisu mogli da propuste ogromnu količinu vode, ali ja ne mogu da tvrdim da je to uzrok poplava u Katrzi“, rekao je Zečević za Nova.rs. Inače Moravski koridor gradi konzorcijum turskih firmi „Behtel – Enha“.

BONUS VIDEO: Nevreme u Čačku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar