Dr Tatjana Adžić Vukičević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Direktorka bolnice u Batajnici, dr Tatjana Adžić Vukičević, otkriva još jednu horor priču s kojom su se lekari i medicinske sestre ove ustanove suočili proteklih dana.

Crvena zona kovid bolnice u Batajnici epicentar je nezamislivog užasa u kome se Srbija nalazi nedeljama. A sve zbog toga što neki među nama ne žele da se vakcinišu, uprkos tome što sva relevantna struka mesecima unazad upozorava na važnost vakcinacije.

Krizni štab portala Nova.rs juče je ponovo apelovao na sve koji to nisu učinili da se vakcinišu.

Hapsite prevarante, otvorite medije i pridržavajte se mera„, ukratko su poruke nekih od naših najeminentnijih stručnjaka – Zorana Radovanovića, Dejana Žujovića i Radeta Panića.

PROČITAJTE JOŠ:

U međuvremenu, s „prve linije fronta“, tamo gde se biju najteže bitke za ljudske živote i gde se pacijenti upravo bore za svaki dah, dr Tatjana Adžić Vukičević, direktorka bolnice, otkriva tužnu i u isto vreme jezivu priču. Kome sledeći redovi nisu dovoljni, a još uvek nije vakcinisan, možda bi zaista trebalo da se zapita šta nije u redu s njim.

„U jednoj sobi je nedavno bilo petoro mladih pacijenata. Nisu bili intubirani i gledali su kako prvog od njih trpaju u kesu i odnose. I onda sledeći. Kroz nekoliko dana sledeći. Četvoro mladih, od 21 do 26 godina, i naša laborantkinja iz Urgentnog centra koja je tu bila najstarija, imala je 44 godine. Svi su umrli”, priseća se doktorka dok koračamo kroz hodnih ka sledećoj sobi.

A iz te sobe dolazi još jedna strašna priča – ona o bračnom paru koji je umro u isto danu.

„Prošle nedelje u jednom danu umrli su muž i žena. Oboje nevakcinisani. Ona ‘84. godište, on ‘76. Zamislite tu porodicu i to dete koje je u jednoj noći ostalo bez oba roditelja zato što se nisu vakcinisali“, priča nam doktorka Adžić na ivici suza.

BONUS VIDEO: Batajnica – poslednji uzdah

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare