Foto:mr2853 / Alamy / Alamy / Profimedia

Članovi Vlade Srbije dali su danas saglasnost da se zbog angažovanja na lečenju i sprečavanju širenja kovid 19 jednokratna novčana pomoć od po 10.000 dinara isplati zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika čije se radno angažovanje u potpunosti ili delimično finansira iz budžeta Srbije.

U saopštenju posle sednice Vlade navodi se da će isti iznos biti isplaćen profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije u vojnozdravstvenim ustanovama, zdravstvenim radnicima zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, kao i zdravstvenim radnicima u Zavodu za sport i medicinu sporta Srbije.

Na sednici je usvojen i Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu turističkih agencija, organizatora turističkih putovanja zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom. Vlada Srbije za ove namene odobrila je 150 miliona dinara.

Vlada je usvojila i Uredbu o centrima spoljne trgovine u inostranstvu, kojom se omogućava Vladi i Privrednoj komori Srbije rad na zajedničkoj promociji države i privrede.

Zaključkom vlade Istorijski muzej Srbije biće preseljen u objekat Glavne železničke stanice u Beogradu, koji je i sam spomenik kulture od velikog značaja.

Istorijski muzej se do sada nalazio na tri lokacije, što je otežavalo njegov rad i brigu o kulturno-istorijskom nasleđu, a preseljenjem u novi objekat dobiće mogućnost da delatnost ostvaruje na adekvatan način. Nakon preseljenja, svi zaposleni u muzeju, depo, biblioteka, radionice, izložbeni prostor i galerija nalaziće se na jednom mestu, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar