Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Durst development doo Beograd, investitor objekta u Bloku 37 protiv čije izgradnje protestuju građani tog dela grada, saopštio je da obustavlja sve radove do daljeg.

Kako se navodi u saopštenju te kompanije, oni to čine kao „izraz dobre volje prema Gradu Beogradu i stanarima Bloka 37“, piše N1.

„Usled novonastale situacije oko započetih radova na izgradnji našeg objekta u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu, te uključenja i aktivnosti Grada Beograda u vezi sa aktuelnim dešavanjima, bez obzira na činjenicu što posedujemo urednu i važeću dokumentaciju za izvođenje radove (važeću građevinsku dozvolu, plaćen doprinos za uređenje građevinskog zemljišta i aktuelnu potvrdu o prijavi radova), a kao izraz dobre volje prema Gradu Beogradu i stanarima Bloka 37, počevši od danas, 11. juna 2021, investitor obustavlja sve radove do daljnjeg, odnosno do rešavanja opšte situacije“, zaključili su iz Durst development.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je ranije da je austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37, prihvatila njegovu molbu da obustavi radove na tom placu, povuče mašine i radnike dok „u razgovorima koje ću sa njima u ime Grada Beograda da vodim ne pronađemo najbolje rešenje za građane“.

Međutim, nešto kasnije su građani javili da i pored Vesićeve objave mašine u Bloku 37 i dalje rade.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar