Radovi u Bloku 37 FOTO: N1
Radovi u Bloku 37 FOTO: N1

Nakon najave zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da će radovi u Bloku 37 biti obustavljeni, stanari kažu da su radovi još uvek u toku, te da čekaju da se dogodi nešto konkretno i napominju da se u suprotnom može dogoditi radikalizacija protesta.

Vesić je u petak ujutru izjavio da je austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37, prihvatila njegovu molbu da obustavi radove na ovom placu, povuče mašine i radnike. Vesić je još rekao da će on razgovarati sa stanarima ovog bloka.

Jedna od stanarki pomenutog bloka, Slađana, rekla je za Nova.rs da radovi još uvek nisu obustavljeni I da se izjava Vesića još uvek nije konkretizovala na terenu, te da se polako gubi strpljenje.

“To je formalna vest da će radovi biti obustavljeni, ali oni su i dalje nastavljeni. Mi smo tu izjavu ispratili I pozdravljamo rešanja koja idu u pravcu mirnog razrešenja ove situacije. Ono što ne ide u prilog toj izjavi jeste to što su radovi jutros ponovo nastavljeni istim intezitetom. Nama to daje još veću snagu da nastavimo našu borbu. Mi tražimo konkretne odluke”, rekla je Slađana za Nova.rs.

Stanarka Bloka 37 ponovila je da je prioritet da se zaustavljaju radovi, te da ukoliko oni ne budu zaustavljeni, protest može otići u pravcu koji oni ne žele.

“Razgovor sa Vesićem je dobrošao, a mi smo to zatražili i pismenim putem, a to smo ostavili na pisarnici Skupštine Grada. Verujte mi, niko nije hteo da prosledi tu informaciju da smo došli na lice mesta. Niko nije informisan u zgradi da smo mi prisutni kao predstavnici građana iz Bloka. Želimo dijalog, bez obzira ko dolazi sa koje strane”, zaključila je Slađana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare