Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Goran Vesić rekao je da će biti obustavljeni radovi u Bloku 37 na Novom Beogradu, ali realnost ga je oštro demantovala. Ekipa portala Nova.rs uverila se da se ne smanjuje intenzitet radova u ovom kvartu, a prema rečima meštana ukoliko se ne prestane sa radovima "živeće kao u svetlarniku".

Goran Vesić rekao je da će biti obustavljeni radovi u Bloku 37 na Novom Beogradu, ali realnost ga je oštro demantovala. Ekipa portala Nova.rs uverila da se ne smanjuje intezitet radova u ovom kvartu, a prema rečima meštana ukoliko se prestane sa radovima, živeće kao u svetlarniku.

Vesić je u petak ujutru izjavio da je austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37, prihvatila njegovu molbu da obustavi radove na ovom placu, povuče mašine i radnike. Vesić je još rekao da će on razgovarati sa stanarima ovog bloka.

Naša ekipa još jednom posetila gradilište u Bloku 37 i uverili smo se u ono što smo i nažalost očekivali: radovi nisu prestajali, a sudeći prema kompletnoj mehanizaciji koja je na terenu, to se neće desiti uskoro.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Naše kamere zabeležile su da je oko ograđenog prostora gde se gradi poslovna zgrada nalaze kamioni, dizalice i bageri. Baš sve kao pre Vesićeve izjave. Na ogradi koja štiti prilaz nalazi se tabla „No pasaran“, koja sugeriše da se Novobeograđani ne predaju i dalje.

Sve je i dalje puno prašine, a masivna mehanizacija teroriše građane bukom okolne građane koji sa svojim balkona posmatraju radnike kako buše.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Uspeli smo da privirimo kroz dobro zaštićenu ogradu i videli smo radnike koji buše zemlju i upravljaju mašinama koje pripremaju teren kao da će tamo raditi novi put ili neki takav posao. Građana gotovo i da nema po ulicama, ali sa nekima smo ipak uspeli da razgovaramo. Oni su očajni, a poneki već gube nadu.

„Vidite da radovi nisu prestali, a očigledno i neće. Sve će nam zatvoriti, bićemo kao u svetlarniku ovde“, rekla nam jedna stanarka.

Drugi kažu da je bilo boljih rešenja , te da je ovo apsolutno neprihvatljivo.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Da su barem napravili neki parkić. Bitno je da se Vesić oglasio, a to što prestanak radova nema veze sa realnošću to je drugo“, kazao jedan stanar.

Jedna od stanarki pomenutog bloka, Slađana, rekla je za Nova.rs da radovi još uvek nisu obustavljeni I da se izjava Vesića još uvek nije konkretizovala na terenu, te da se polako gubi strpljenje.

„To je formalna vest da će radovi biti obustavljeni, ali oni su i dalje nastavljeni. Mi smo tu izjavu ispratili I pozdravljamo rešanja koja idu u pravcu mirnog razrešenja ove situacije. Ono što ne ide u prilog toj izjavi jeste to što su radovi jutros ponovo nastavljeni istim intezitetom. Nama to daje još veću snagu da nastavimo našu borbu. Mi tražimo konkretne odluke“, rekla je Slađana za Nova.rs.