Foto: FoNet

Kompanija Tempo tauers saopštila je da su na javnoj sednici Gradske komisije Sekterarijata za urbanizam otklonjenje sve nedoumice da će projekat "Tempo Towers" na bilo koji način ugroziti imovinsko-pravni status nepokretnosti u svojini najbližih komšija na Bežanijskoj kosi. Iz kompanije dodaju da je na javnoj sednici na kojoj su razmatrane izmene Plana detaljne regulacije (PDR) prihvaćen najveći deo od 102 primedbe na projekat.

Osim primedbi građana, prihvaćen je i predlog kompanije da se na prostoru projekta na Bežanijskoj kosi napravi novi izlaz na autoput, odnosno da se ulica Partizanske avijacije, jedna od najfrekventnijih na Bežanijskoj kosi, po sistemu uliva poveže sa autoputem u pravu ka centru Beograda.

Iz Tempo tauersa navode da su neki od stanovnika Bežanijske kose imali priliku i lično da se uvere da niko neće ugroziti njihovu imovinu, kao i da će usvajanjem PDR oni dobiti pravni okvir za rešenje svojih imovinskih pitanja koje krivicom nesavesnih prodavaca gotovo dve decenije nisu mogli da reše.

PROČITAJTE JOŠ

Građanima i javnosti su predočene sve činjenice o izgradnji novih saobraćajnica, novoj komunalnoj infrastrukturi, većim brojem zelenih površina i rekreativnih sadržaja. Nekoliko puta je naglašeno i podrobno objašnjeno da projekat „Tempo Towers“ nema nikakve veze sa izgradnjom Univerzitetskog sportski kompleks koji se nalazi u neposrednoj blizini, navodi se u saopštenju kompanije.

Izgradnjom projekta „Tempo Towers“ nijedno drvo neće biti posečeno, neće biti nadzemnih parkinga i ni na koji način neće biti ugrožen železnički tunel kroz koji prolazi BG Voz, dodaje investitor kula.

BONUS VIDEO: Bespravna gradnja u Mirijevu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare