Foto: FoNet

Povodom namere da se u naselju Bežanijska kosa grade tri solitera, u zgradi Gradske uprave grada Beograda danas je održana javna rasprava o Nacrtu izmena i dopuna plana detaljne regulacije koji obuhvata područje između Bulevara Arsenija Čarnojevića, kompleksa studentskog sportskog centra i ulica Blagoja Marjanovića Moše i Partizanske avijacije na Bežanijskoj kosi, a koje pripada opštini Novi Beograd. Kako u izjavi za Nova.rs navodi Lana Čolak, iz Incijative građana "Bežanija ostaje - Kosa prkosi" - rasprava je protekla u najboljem redu, ali su brojna pitanja ostala bez odgovora.

Kako se navodi u studijskoj analizi, investitor ima za cilj da u tom bloku, na istaknutom mestu u Bežanijskoj kosi, izgradi i organizuje novi stambeno-poslovno-komercijalni kompleks objekata. Projektom je predviđeno da se budući „Tempo Tower“ sastoji od tri stambeno – poslovne kule sa zajedničkom bazom, a visina najvišeg među njima iznosila bi 120 metara.  Područje izgradnje je na obodu Bežanijske kose, uz auto-put i zauzima površinu od oko 5,15 ha.

PROČITAJTE JOŠ

Čolak za naš portal navodi da su na javnoj raspravi „iznete pojedinačne primedbe od strane ljudi koji su direktno ugroženi“.

Ona je dodala da su ostali građani, koji žive u tom delu Bežanijske kose, ostali uskraćeni za odgovore od onih koji su izradili taj Plan detaljne regulacije.

Prema njenim rečima, jedno od ključnih pitanja bilo je kakva bi bila potencijalna korist od izgradnje solitera.

„Dalje korake ćemo tek videti, a nakon što usledi odgovor Planske komisije“, zaključila je Čolak.

Grupa građana „Inicijativa Bežanija ostaje – Kosa Prkosi“ podnela je veliki broj stručnih primedbi na ovaj plan i sakupila peticiju koju je podržalo više od 6.000 ljudi.

BONUS VIDEO: Obišli smo gradilište Šapićeve vile

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar