Dobrica Veselinović koalicija Moramo konferencija za novinare u Medija centru Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Pokret "Ne davimo Beograd" saopštio je danas da je na javnoj sednici Komisije za planove podržao napore građana i građanki, koji se protive planu izgradnje solitera na Bežanijskoj kosi.

„Ovaj plan doprineće uništavanju zelenih površina i sportskih terena, izazvaće veliko povećanje gustine stanovanja, produbiće saobraćajni kolaps i izazvati pritisak na već opterećenu javnu infrastrukturu. Uticaće štetno na kvalitet života građana ne samo u ovom delu Beograda“, poručili su iz pokreta.

„Na javnoj sednici pozvali samo komisiju da stane na stranu javnog interesa, i odbaci plan koji je inicirao investitor, kao i da ograničeni mogućnost da profit maksimizira nauštrb kvaliteta života građana ovog naselja.“ – izjavio je Dobrica Veselinović sa sednice koja je trajala više od tri sata i poručio da pokret Ne davimo Beograd podržava građane ovog dela grada koji su opravdano nezadovoljni.

Grupa građana „Inicijativa Bežanija ostaje – Kosa Prkosi“ podnela veliki broj stručnih primedbi na ovaj plan i sakupila peticiju koju je podržalo preko 6.000 ljudi.

Bonus video: Okupljeni građani formirali „živi zid“ oko gradilišta

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar