Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

U privatnoj predškolskoj ustanovi "Zamak" na Vožodvcu prosvetna inspekcija prekinula je vanredni nadzor zato što je direktroki ove ustanove pozlilo. Inspekcija gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu ispitivala je navode pojednih medija o slučaju zlostavljanja detata u toj ustanovi.

„Mi smo u 10.10 započeli vanrednu terensku inspekciju koju smo morali da prekinemo u 12.45 zbog tog što je direktorki vrtića pozlilo“, rekla je prisutnim medijima pomoćnica sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu, zadužena za sektor inspekcijskih poslova Grada Beograda Vesna Nedeljković.

Ona je objasnila da su inspektori pomogli u pozivanju Hitne pomoći, kao i da će rad nastaviti kad se za to budu bili stekli uslovi.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Mi ćemo danas napisati deo izveštaja, na osnovu činjeničnog stanja koje smo utvrdili do 12.45 i proslediti sekretaru za obrazvanje. Kompletan izveštaj će biti podnet naknadno“, rekala je Nedeljković.

Reporterka Nova.rs zatekla je danas oko 13 časova u dvorištu vrtića i policijske inspektore, a ubrzo nakon toga stiglo je i vozilo Hitne pomoći. Za to vreme, prosvetna inspekcija je bila u zgradi zajedno sa direktorkom vrtića kojoj je pozlilo.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak najavio je još jutros da će inspekcija po hitnom nalogu obaviti vanrednu kontrolu ovog privatnog vrtića pošto su mediji objavili snimak za koji tvrde je u pitanju zlostavljanje deteta u toj predškolskoj ustanovi.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Gak je istakao da će ukoliko se utvrdi da su snimci koje su objavili mediji autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice.

„Takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom“ rekao je Gak.

On je pozvao roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar