Devojčica, pomoć
Foto: Facebook

Priča malene Sneže, devojčiče koja živi samo sa bakom bez roditelja, šokirala je Srbiju. Sneža, koja ima jednu želju, a to je da dobije hleb i malo salame sada će imati malo prijatniji i lepši život. Humani građani omogućiće joj da dobije novu kuću, a svi zajedno će se potruditi da ona dobije sve kako bi u svom domu živela srećno i bezbrižno.

Nova.rs objavila je tekst na osnovu objave Sanje Gvozdenović, koja je ovu priču podelila na svom profilu.

Malena Sneža nema roditelje i živi samo sa svojom bakom, i to veoma skromno. Prema rečima autorke, Snežu sreće veoma često i ona joj nikada ništa nije tražila. Kada je posle dužeg vremena pitala da li joj nešto treba, Sneža je kazala hleba i salame.

„Kada sam je danas pitala šta bi želela da joj kupim izabrala je hleb i salamu… Ona je dete koje živi u jako teškim uslovima i pritom je željno osnovnih stvari. Kada bi svako od nas kupio makar čokoladicu, donirao makar jednu majicu, suknjicu, pantalonice, promenili bi njeno dovoljno teško detinjstvo“, navela je autorka u objavi koju je naš portal preneo.

Malo je reći da su reakcije bile neverovatno: čitaoci su se javljali da pitaju kako mogu da pomognu Sneži i na koji račun da joj uplate novac.

Samo nekoliko dana kasnije, ista autorka koja je objavila ovu potresnu priču napisala je da je će divni ljudi u saradnji sa jednom organizacijom Sneži omogućiti da dobije kuću, što će joj definitivno promeniti život iz korena.

Sanja je ovu informaciju potvrdila za Nova.rs i na svom profilu se zahvalila svima koji su vratilu veru u divne ljude velikog srca.

35… Ovaj rodjendan cu zapamtiti do kraja zivota!U saradnji sa divnim ljudima jedne organizacije Snezin zivot ce se…

Posted by Sanja Gvozdenovic on Wednesday, August 18, 2021

Na kraju, moramo reći dve stvari. Prva je pozitivna. Zaista mislimo da se ovakvim postupcima vraća vera u ljude i dokazuje da humanost nije izgubljena. Tu je ona negde među svima nama i očigledno dok je života na zemlji biće i dobrih ljudi. Hvala im na tome.

Drugo je nažalost nešto loše. Sanja je nakon objavljivanja našeg teksta pretrpela niz kritika i uvreda na društvenim mrežama, budući da su građani smatrali da Sanja ovim želi publicitet i reklamu za svoj rad. Ona je o tome pisala javno i bila je vidno potrešena zbog spornih navoda.

Još jednom smo pokazali da kada hoćemo možemo da budemo humani i da u nama nije izgubljeno ono ljudsko, što nas odvaja od svih drugih oblika života. Nažalost, treba da i dalje imamo na umu da se i u ovoj priči pokazalo da u nama i dalje tinja nešto podlo, što isto pripada ljudima, ali što treba da jednom zauvek nestane.

Na kraju, nadamo se da će nova kuća pomoći Sneži da još više uživa u životu, a ona je svakako već dobar čovek.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)