Devojčica, pomoć
Foto: Facebook

Na stranici Dnevna doza Beograda objavljena je jedna tužna ljudska priča, o devojčici po imenu Sneža, koja nema ni mamu ni tatu i svaki dan krči svoj životni put. Dok njeni drugari žele nove telefone, igračke ili nešto treće, Sneža ima želju da joj se kupe hleb i salama.

Malena Sneža nema roditelje i živi samo sa svojom bakom, i to veoma skromno. Jedna od korisnica društvene mreže Fejsbuk objavila je ovu priču, koja je kasnije podeljena na stanici Dnevnoj dozi Beograda.

Autorka objave kaže da se sa Snežom viđa često, te joj ona nikada ništa nije tražila i ispričala je jedan detalj.

Ovo je Snezana, najsladje i najskromnije dete na planeti.Snezana nema ni mamu ni tatu… zivi sa bakom.Nas dve se…

Posted by Sanja Gvozdenovic on Friday, August 13, 2021

„Kada sam je danas pitala šta bi želela da joj kupim izabrala je hleb i salamu… Ona je dete koje živi u jako teškim uslovima i pritom je željno osnovnih stvari. Kada bi svako od nas kupio makar čokoladicu, donirao makar jednu majicu, suknjicu, pantalonice, promenili bi njeno dovoljno teško detinjstvo“, navodi se u redovima iza kojih stoji jedna Beograđanka.

Teško je zaista ostati prizeman kada su ovakve ljudske sudbine u pitanju, a samo Sneža zna kako joj je. Nju ne zanima ajfon, letovanje u Grčkoj ili nešto slično. Njena želja je hleb i malo salame.

Dobri ljudi kojih, nadam se, nije malo, pomoći će Sneži da joj bude bar malo lakše u životu, a ona je to već vratila time što je postala dobar čovek. A to uopšte nije malo.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare