Novi Sad studenti zurka
Foto:Screenshot/Youtube/Radio 021

Studenti Univerziteta u Novom Sadu večeras proslavljaju Dan studenata, kao i njihove kolege u Beogradu. Na snimcima koji se pojavljuju u javnosti vidi se da je u novosadskom kampusu prisutno više desetina studenata koji igraju, pevaju i sve to bez maski i propisane razdaljine.

Studenti iz Novog Sada večeras su se okupili u kampusu, a može se čuti da se vesele uz novi hit „Neće gara da primi vakcinu“, koji su pre nekoliko puštali i građani okupljeni oko spomenika Stefanu Nemanji.

Na snimku koji je preneo novosadski 021, može se čuti vriska i žamor studenata koji uživaju u svom danu.

Večeras su se studenti koji stanuju u Studenjaku na Novom Beogradu ponovo okupili na platou ispred doma gde proslavljaju 4. april. Prema rečima našeg reportera koji se nalazi u Studenjaku, puno je studenata na malom prostoru, a procene su da ih na platou ima nekoliko hiljada.

„Ovo je naš dan i slavimo ga kako smo navikli. U domu sam već četiri godine i to je naša tradicija. Kada mogu svi možemo i mi. Peta sam godina Medicinskog fakulteta, a kada završim školovanje idem iz zemlje. Mučim se šest godina i onda ne mogu da nađem posao jer moram da se učlanim u stranku da bi me zaposlili kao medinsku sestru“, rekla je studentkinja Marija za Nova.rs.

Naš reporter je javio da se čuje popularna muzike Seke Aleksić ali i Sinana Sakića, te da su se studenti dogovorili da okupljanje počne već u 18 sati.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare