Studenjak studenti zurka
Foto:Nova.rs

Studenti koji stanuju u Studenjaku na Novom Beogradu večeras su se ponovo okupili na popularnim klupicama gde proslavljaju Dan studenata, 4. april. Prema rečima našeg reportera ima ih više hiljada i još pristižu iz svih delova grada.

Iako je policija već nekoliko puta intervenisala i rasturila žurke u Studenjaku, večeras se ponovo okupljaju studenti ovog studentskog doma, da proslave svoj dan. Prema rečima našeg reportera koji se nalazi u Studenjaku, puno je studenata na malom prostoru, a procene su da ih na platou ima nekoliko hiljada.

„Ovo je naš dan i slavimo ga kako smo navikli. U domu sam već četiri godine i to je naša tradicija. Kada mogu svi možemo i mi. Peta sam godina Medicinskog fakulteta, a kada završim školovanje idem iz zemlje. Mučim se šest godina i onda ne mogu da nađem posao jer moram da se učlanim u stranku da bi me zaposlili kao medinsku sestru“, rekla je studentkinja Marija za Nova.rs

Foto:Nova.rs

Među okupljenima bilo je i onih koji su kroz smeh posmatrali celu situaciju.

„Očekujemo novo zasedanje Kriznog štaba posle naše žurke“, rekao je jedan od okupljenih studenata.

Čuje se glasna muzika, a Studenjakom se ore hitovi Seke Aleksić, Elitnih odreda, Jelena Rozge i Sinana Sakića.

Kada je reč o merama, većina studenata ne nosi maske niti poštuje propisanu razdaljinu. Kako naš reporter javlja, očekuje se da će doći još akademaca kako noć bude tekla.

Foto:Nova.rs

Na početku okupljanja došlo je 10 pripadnika domskog obezbeđenja, međutim oni su samo stajali i posmatrali.

Organizacija nije kao prethodnih godina, pa se može reći da su se studenti sami organizovali među sobom.

Studenjak studenti zurka
Foto:Nova.rs

Studenti kažu da su se dogovorili da okupljanje počne oko 18 sati, te da su besni na policiju što ih je prošli put rasterala.

Podsetimo, Dan studenata proslavlja se tradicionalno 4. aprila u znak sećanja na studentske demonstracije 1936. godine tokom kojih su protestovali studenti iz Beograda, Zagreba, Ljubljane, Skoplja i Subotice. Student koji je poginuo tog dana je Žarko Marinović i u njegovu čast ovaj dan se i obeležava.