gornji jilanovac
Foto: Shutterstock/Vesna Markovic

Nekoliko doktora iz Gornjeg Milanovca potpisalo je apel za smenu republičkog Kriznog štaba i formiranje novog, potvrdila je za GMinfo doktorka Tatjana Milošević, pedijatar iz tog grada.

Ona je u razgovoru za taj portal navela da svi koji su završili medicinski fakultet imaju određeni medicinski način razmišljanja i posmatranja stvari. Prema njenim rečima, lekarima ne može niko, ni predsednik, ni premijerka da kažu kakva je bolest i kako se sve dešava, kao i kakve su zakonitosti u epidemijama.

„Mi svi imamo dovoljno tog osnovnog znanja. Od samog starta vidim da tu postoje određene manipulacije, imam kontakt sa kolegama u raznim gradovima, znam kako se sve krije i šta se radi. Jednostavno, nama je potrebna istina, a da bi stanovništvo moglo da zna šta ih očekuje mora da zna istinu. Mi smo svi stanovnici Srbije, odrasli ljudi, nismo deca. Ne može vlast prema nama da se ponaša kao da smo deca i mi samo zahtevamo istinu. Među potpisnicima ima još nekoliko milanovačkih lekara, nisam ja jedina“ rekla je u razgovoru za portal GMinfo dr Tatjana Milošević.

Kako saznaje Info-lider, i u Čačku je veliki broj lekara nezadovoljan radom republičkog Kriznog štaba, ali se, za sada, nisu oglasili u javnosti.

Proglas, kojim se zaposleni u zdravstvu „ograđuju od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv COVID-19“, pre četiri dana iniciralo je 350 lekara, a sada je taj broj premašio 2000.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare