Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Na parkingu kod Osnovne škole „Sveti Sava“ u Nišu, zbog čije gradnje su Nišlije više puta protestovale, vozila se parkiraju već mesec dana iako nije bilo zvaničnog otvaranja, niti je „Parking servis“ o tome obavestio vozače.

Na tom prostoru postavljene su table da se parkiranje plaća kao u drugoj zoni i postavljena je oznaka da je reč o humanitarnom parkingu, ali gradjani ne veruju da novac odlazi za lečenje bolesne dece, kao što su predstavnici grda obećali, jer sistem naplate parkiranja ne prepoznaje sa kog mesta dolazi uplate.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Prema tvrdnjama „Parking servis“ kontrolu naplate parkiranja obavljaju kontrolori u dve smene koji se logovanjem na sistem lociraju na humanitarnom parkingu i svaka provera kroz sistem da li je za vozilo plaćena usluga parkiranja evidentira se da je sa te lokacije i samim tim se i SMS uplate u sistemu vezuju kao uplate na humanitarnom parkingu.

Građani koji žive u tom delu grada rekli su, međutim, da kontrolore viđaju retko, da su ih možda za proteklih mesec dana videli samo dva ili tri puta, tako da novac od parkiranja ne ide kome je obećano, već u kasu „Parking servisa“.

Nišlija koji stanuje u zgradi preko puta parkinga izjavio je za portal Nova.rs da je humanitarni parking „obična prevara“.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada ukucate poruku za plaćanje parkinga vidi se samo da li ste u prvoj, drugoj ili ekstra zoni. Ne vidi se da li ste se parkirali u centru, kod bolnice ili na ovom parkingu kod škole. Sve to ide njima u džepove, možda će neku mrvicu dati bolesnoj deci, kako bi imali opravdanje što su parking napravili uz samo školsko dvorište“, rekao je naš sagovornik.

Roditelji učenika koja pohađaju nastavu u školi „Sveti Sava“ tokom protesta protiv izgradnje parkinga upozoravali su da će se obezbeđivanjem prostora za parkiranje 200 automobila ozbiljno ugroziti zdravlje dece zbog izduvnih gasova, ali da novac neće ići u humanitarne svrhe.

Iz „Parking servisa“ nisu odgovorili na pitanje koliko je za proteklih meseca dana prikupljeno para od parkiranja na humanitarnom parkingu.

BONUS VIDEO Novi protest Roma u Nišu: „Nema struja – nema mir“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar