Foto: Privatna arhiva

Nova akcija za Tamaru Prokić koja se bori sa najagresivnijim oblikom kancera, tumorom moždanog stabla, više od godinu dana.

Za njeno lečenje neophodna je terapija koju nije moguće pronaći u Srbiji, pa su roditelji prinuđeni da mesečno izdvajaju 2.200 evra, kako bi kupili lek u Nemačkoj. Dodatne troškove čine i suplementi za koje izdvajaju oko 800 evra.

„Najveći problem je što naša administracija ne prepoznaje eksperimentalne lekove, tj. lekove koji nisu registrovani u Srbiji, pa shodno tome ni prikupljeni novac preko Fondacije ne možemo koristiti za kupovinu osnovnog leka u koji se trenutno uzdamo“, kaže Tamarin tata.

Humanitarna akcija
Foto: OŠ Branko Radičević

On dodaje da je porodici rečeno da treba da što više vremena provode na lepom vrmenu, jer je Tamari ostalo samo još 2 meseca života.

„Od prošlog februara, posle prvog magneta kada nam je predočena dijagnoza, rečeno nam je da idemo i da provedemo što više lepog vremena, jer verovatno nećemo imati više od 2 meseca. Tamara uz sve terapije nakon operacije, analize, svakodnevne šake lekova ulazi u 16. mesec borbe. Naravno, prolazi kroz teške situacije, ali pomoć i razumevanje naše drage učiteljice Milene joj je motiv, škola i drugarice su ono što je vratilo nakon najtežih momenata. „Čvorić“ joj ne dozvoljava uvek sve što želi, ali njena želja je uvek za nijansu veća ! Idemo dalje….“, ističe Tamarin tata.

U proteklih godinu dana troškove, pre svega dijagnostike, u iznosu od preko 10.000 evra, porodica je uspešno plaćala uz pomoči dobrih ljudi.

Mimo računa koji se koristi u humanitarnoj fondaciji čiji je Tamara član, postoji i drugi sa kog roditelji mogu da koriste novac koji im omogućava da kupuju lek koji nije registrovan u Srbiji.

Hajde da svi pomognemo Tamari, evo i kako:

Primalac: Tamara Prokić

Dinarski račun: 160600000138922479

Devizni račun: 160600000138922867

IBAN: RS35160600000138922867

Banka: Banca Intesa ad beograd, Republika Srbija, SWIFT Code: DBDBRSBG

Intermediary: intesa Sanpaolo spa, Milano, Italy,

SWIFT Code: DBDBRSBG

PayPal: paypal.me/ZaNasuTasu

Bonus video: lečenje Vanja mama apel pomoć lek vreme humanitarna akcija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar