Humanitarna akcija za Ninu Foto:Promo

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ i Kancelarija za mlade grada Čačka ponovo se udružuju kako bi ovoga puta pomogli devojčici Nikolini Ćirić iz Čačka.

Humanitarna prodaja knjiga održaće se u petak, 18. februara, na Gradskom trgu od 12 do 17 časova. Pored knjiga, prodavaće se i druge zanimljive stvari u cilju prikupljanja sredstava za devojčicu kojoj je novac potreban do kraja februara.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Kancelarije za mlade poručuju da će pesničko veče „Jezikom kroz stih“ koje organizuju u cilju obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika biti posvećeno maloj Nikolini. Pesničko veče održaće se 19. februara od 18 časova u Velikoj sali Doma kulture. Ulaz je besplatan, a ljudi dobre volje imaće priliku da ostave svoj novčani prilog u kutiji za donacije, koja će biti postavljena na događaju.

Nikolina je rođena 12.04.2017. godine u Beogradu. Dete je iz treće uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Rođena je prevremeno u 29. gestacijskoj nedelji trudnoće sa svega 850 grama. Prevremeni porođaj je na Nikolinino zdravlje ostavio trajne posledice.

Nikolina je nakon rođena prebačena u inkubator, gde je dobila moždano krvarenje. Uspostavljena joj je dijagnoza, hidrocefalus. Operisana je na Dečjoj klinici Tiršova gde joj je ugrađen VP šant. Uspostavljene su joj još dve dijagnoze, cerebralna parliza i epilepsija.

Nikolina je pre dve godine ponovo operisana jer se VP šant zapušio pa je rađena revizija i sada ide na fizikalne tretmane. Pomaka ima, ali to nije dovoljno. Da bi napredovala potreban je intenzivan rad.

Porodica nije u finasijskoj situaciji da sami finansiraju lečenje pa se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima za pomoć. Sredstva su im potrebna za lečenje, operativne zahvate, fizikalne terapije, logopedske tretmane, rehabilitacije u banjskim uslovima i za ortopedska pomagala.

Nikolini možete pomoći i slanjem SMS poruke 1148 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001248314-83.

Bonus video: Potresan apel Vanjine mame

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar