Tehnička škola Bečej Foto:printscreen/mojbecej.rs

Kada su saznali da je profesorka engleskog jezika Vladislava Prodanović bolesna i da joj je za terapiju protiv širenja tumora na mozgu potrebno oko 20.000 evra, učenici Tehničke škole Bečej odmah su počeli da traže način kako da joj pomognu.

Učenički parlament uz podršku profesora danas je održao jedan od sastanaka sa ciljem da razviju detaljan plan prikupljanja novčane pomoći za profesorku.

„Nama je cilj da profesorka vidi da nije sama“, rekao je Luka Dokić u ime Učeničkog parlamenta Tehničke škole za lokalni portal Moj Bečej.

Novac su prikupljali i na prvom danu festivala „Bečej noću“, da bi kutiju za donacije premestili u hol škole, a plakate su prethodno izlepili po gradu. Već ovog petka (24. jun) organizuju humanitarnu svirku u Beerabilly pivnici. Ulaznice za koncert benda Fingerbang i prijatelji iznose 300 dinara, a novac će biti uplaćen na račun Vladislave Prodanović. Koncert počinje u 21 sat.

I to nije sve. Šalju se pisma privrednicima za molbom da pomognu lečenje drage profesorke kojoj je sada pažnja i podrška najpotrebnija.

Podsetimo, Bečejki Vladislavi Prodanović dijagnostifikovan je tumor na mozgu 2015. godine. Ovim putem učenički parlament Tehničke škole Bečej moli sve humane ljude da se priključe akciji prikupljanja sredstava kako bi se tumor, smanjio ili uništio. U suprotnom, budući da tumor raste, ona može da ostane nepokretna.

Novac za pomoć se može uplatiti i na njen tekući račun 325930060033292808.

BONUS VIDEO Zdravo Misli: Primene zračne terapije u lečenju malignih bolesti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram