Foto: Budi human

Na spisku radnika Fijata koji još uvek ne znaju da li će zadržati posao ili ne, nalazi se i Dejan Jovanović (42), ali on trenutno vodi važniju bitku i bori se za život. Da zlo bude veće, u Fijatu je zaposlena i njegova supruga, a od plate iz fabrike podižu troje dece.

Zahtev radnika i sindikata da od otkaza  zaštite kolege poput Dejana, nije naišao na razumevanje poslodavca i Vlade Srbije, a to je između ostalog jedan od povoda za današnji protest ispred Gradske uprave u Kragujevcu. 

Dejan je otac troje dece, a nedavno mu je dijagnostikovan karcinom pluća. Za nastavak lečenja u inostranstvu, neophodno mu je 22.000 evra. 

„Ovo je jedna teška životna sudbina. Naš kolega Dejan se bori za život, a nažalost, za kompaniju je on samo broj“, razočarano kaže Saša Đorđević pedsednik Samostalnog sindikata. 

Podseća da je u Fijatu mnogo porodica koje su se najnovijim dešavanjima, našle u sličnoj situaciji. 

„Ovakvih slučajeva imamo mnogo, gde cele porodice zavise od Fijata. Zbog toga smo danima objašnjavali da je situacija u Fijatu specifična i insistrirali da ranjive grupe zaposlenih budu zaštičene, ali nažalost nismo naišli ni na dobru volju, ni na razumevanje“, ogorčen je Đorđević. 

Sinidkati i radnici, danas u podne organizuju protest ispred Gradske uprave u Kragujecu, a na protestu će pored svojih zahteva nadležnima, imati  i kutiju za humanitarne priloge za kolegu Dejana. 

PROČITAJTE JOŠ

Fijatovom radniku, Dejanu Jovanoviću (42) nedavno je otkriven karcinom pluća, a u Fondacji Budi human, otvoren je i SMS broj (1292) za prikupljanje donacija. 

Dejan Jovanović je otac troje dece. Zbog simptoma otežanog kretanja i bola u vratnom delu kičme i desnoj ruci, javio se u UKC Kragujevac početkom 2021. godine kako bi saznao uzrok svog stanja.

Zbog jako specifičnih simptoma bolesti, koja se teško otkriva, pogrešno je lečen za bolove u kičmi kod fizijatara i ortopeda. Tek je nedavno, nakon što je u jednoj privatnoj bolnici snimio kičmu, saznao da boluje od karcinoma pluća u poodmakloj fazi,  sa metastazama na mozgu. Nakon pregleda neurologa u Kragujevcu, zaključeno je da mu ovde dostupne terapije ne mogu pomoći.

Jedino rešenje za Dejanovo lečenje je na jednoj klinici u inostranstvu.

Dejanu možemo pomoći slanjem SMS poruka i donacijama na sledeće račune.

SMS 1292 na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001421460-80

Uplatom na devizni račun:

160-6000001422052-50

BONUS VIDEO: Uzmi ili ostavi u Fijatu?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare