Neverovatna odluka gradskih funkcionera.

Zašto je nastao haos s čišćenjem snega u Beogradu i ko je odgovoran za to?

Obilan sneg koji je jutros paralisao glavni grad danima je najavljivan. Meteorolozi su upozoravali na velike padavine, a upozoravale su i nadležne službe svoje nadređene u Gradu Beogradu. To, međutim, nije bilo dovoljno da gradonačelnik prestonice Aleksandar Šapić, ali i rukovodioci „Beograd puta“ na čelu sa Šapićevim kadrom Vukom Jankovićem, donesu odluku da sve raspoložive resurse pošalju na ulice glavnog grada.

Foto: privatna arhiva

Razlog je, prema saznanjima Nova.rs, prilično bizaran.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, dobar deo od stotinak vozila, s koliko Grad Beograd raspolaže u ovim situacijama, više ne može da uradi ono za šta je namenjen jer je s njih skinuta zimska oprema.

Foto:privatna arhiva

„Beograd put je bio u najnižem stepenu pripravnosti tokom prethodne noći iako je danima najavljivan sneg. Od otprilike 100 kamiona s raonicima za čisćenje snega, noćas je na ulicama grada bilo svega 18 kamiona, a ni so nije preventivno posipana. Zato se jutros dogodio kolaps. Broj kamiona koji je uključen u čišćenje snega nakon 9 sati ujutru povećan je na 30. Rotacioni posipači za so, raonici, kamioni, sva ta novija oprema nije u funkciji, a trebalo bi da bude na kamionima i na ulicama“, kaže naš sagovornik upućen u ovu problematiku.

Nova.rs je pokušala da stupi u kontakt s gradskim službama, kao i s direktorom „Beograd puta“ Vukom Jankovićem, ali do objave ovog teksta nismo dobili njihovu reakciju.

Aleksandar Šapić i Vuk Janković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, cukarica.rs

Janković je na tu funkciju izabran u avgustu prošle godine kao čovek od poverenja Aleksandra Šapića. Kako je Nova.rs pisala, Janković je studirao čitavih 15 godina, i to ni manje, ni više nego na Megatrendu. U CV-ju koji je priložio opštini Čukarica 2020. godine, pod stavkom „Obrazovanje“, napisao je da je od 2000. do 2004. išao u opštu gimnaziju „Milutin Milanković“ u Beogradu, da bi 2005. upisao Megatrend univerzitet u Beogradu, Fakultet za poslovne studije, smer Međunarodno poslovanje. Kako piše u CV-ju, te 2020. godine Janković je bio student četvrte godine, što znači da je studirao punih 15 godina.

Sneg je, inače, gotovo u potpunosti paralisao glavni grad. Bilo je više manjih saobraćajnih nesreća, a na dve devojčice na Miljakovcu palo je drvo.

BONUS VIDEO: April u Beogradu pod snegom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare