Milorad Grčić Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Nakon što je Milorad Grčić podneo ostavku na mestu prvog čoveka EPS-a, zlatno doba za popularnog Miću nije prestalo. Prema rečima sindikalaca u ovom preduzeću, on i dalje na raspolaganju ima kancelariju EPS-a koja se nalazi kod hrama Svetog Save i dva službena automobila koja svakodnevno može da koristi.

„Kad je bio direktor EPS-a, njegove prostorije bile su u Balkanskoj ulici, ali tamo više ne dolazi, koliko znamo. S druge strane, sad dolazi u kancelariju EPS-a kod hrama Svetog Save, u blizini Narodne biblioteke. Tu EPS ima svoje prostorije i Grčić tamo boravi. Pored toga, vozi i službena vozila, na raspolaganju su mu dve nove Škode“, priča za Nova.rs sindikalac iz EPS.

Naš sagovornik kaže da je Grčić u ovoj kancelariji ranije već boravio, pre nego što je došao na mesto prvog čoveka EPS-a.

„On je tamo bio nakon što je došao s mesta direktora Kolubare na mesto direktora EPS-a. Tad je postojao vakuum u njegovim funkcijama, a za to vreme boravio je u istoj kancelariji u kojoj se danas nalazi. Bitno je reći da je Grčić i dalje radnik EPS-a, a ovu kancelariju koristio je sve vreme dok je bio direktor. Dolazio je ponekad, ali zaista ne verujem da on sad ima pravo da koristi ove prostorije. Činjenica je da je radio šta je hteo, da je otišao kad je hteo, pa je čak i predsednik države čekao da on sam ode. Grčić se tamo sklonio i niko ga ne dira“, nastavlja naš sagovornik iz sindikata.

U sindikatu poručuju da se još uvek čeka izbor direktora EPS i da je cela proizvodnja u problemu.

„Nema odgovornog lica, ne znam ko će da potpiše ove januarske plate, hoće li Grčić ponovo? Generalno, problemi su ogromni, a mi nemamo odgovorno lice. Stoje nabavke, projekti, planiranja, završni računi i godišnje potrebe“, zaključuje naš sagovornik iz sindikata EPS-a.

Bonus video: Ne prestaje partijski rat o krivici za stanje u EPS

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar