Foto: Vesna Lalić

Pre tačno mesec dana Vlada je zvanično smenila Milorada Grčića sa mesta direktora EPS-a, a za to vreme niko nije došao u novu fotelju ovog giganta. Iako se bojažljivo spominje ime Miroslava Tomaševića, iz sindikata EPS-a poručuju da nema ni naznaka da će se postaviti novi direktor, ali da to ne znači da u narednih sat vremena ne dođe neko na čelo ovog preduzeća.

Nakon požara, snega i prekora predsednika Vučića, direktor EPS-a Milorad Grčić podneo je ostavku na mesto prvog čoveka ove firme. Ovaj njegov „moralni“ čin, Vlada je usvojila na sednici 15. januara, čime je zvanično stavljena tačka na slučaj popularnog Miće.

„Razrešava se Milorad Grčić dužnosti vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća ‘Elektroprivrede Srbije’, zbog podnošenja pismene ostavke“, navodilo se pre mesec dana u obrazloženju rešenja koje je potpisala premijerka Ana Brnabić.

Time je zvanično stavljena tačka, ali nezvanično nije stavljena ni zapeta jer je Grčić nastavio da dolazi u kancelariju koja se nalazi na Vračaru, te da vozi službena vozila marke „škoda“, o čemu je Nova.rs obavestila javnost.

„Kad je bio direktor EPS-a, njegove prostorije bile su u Balkanskoj ulici, ali tamo više ne dolazi, koliko znamo. S druge strane, sad dolazi u kancelariju EPS-a kod hrama Svetog Save, u blizini Narodne biblioteke. Tu EPS ima svoje prostorije i Grčić tamo boravi. Pored toga, vozi i službena vozila, na raspolaganju su mu dve nove Škode“, rekli su tada iz sindikata za Nova.rs.

Dok se Mića vozi i nezvanično vedri i oblači energetskim gigantom, pozicija generalnog direktora čeka neke lepše dane da se u nju neko ustoliči. Nakon sada već čuvene sednice, na kojoj je Vučić otvoreno rekao da očekuje reakciju Grčića zbog haosa u EPS-u, delovalo je da će novi direktor biti Miroslav Tomašević, stručnjak koga ceni i predsednik, ali i radnici EPS-a.

Nakon toga, u prvi plan je izbilo ime Vladimira Markovića, izvršnog direktora za razvoj EPS-a, koji je među poznavaocima situacije okarakterisan kao čovek Milorada Grčića. Pominjalo se i ime Radeta Baste, prvog čoveka beogradskih „Elektrana“, ali vrlo brzo se sve vratilo na početak.

Danas, mesec dana posle ostavke i nesto više od mesec dana pred izbore, iz sindikata EPS-a kažu da se ne zna ko će biti novi direktor, ali da „ne mora da znači da će takva situacija biti i u narednih sat vremena“, aludirajući na apsolutnu neorganizaciju u preduzeću.“

„Ne nazire se da će doći novi direktor, što ne znači da neće biti postavljen za sat vremena. Nadali smo se da će to biti u petak, ali nije se desilo. Spominje se da će biti Tomašević, ali još uvek ništa ne znamo ništa novo. Već neke dve nedelje vlada pravo zatišje. Plašim se da se novi direktor neće postaviti do leta, što će biti pogubno po EPS. Na ruku nam ne idu ni izbori“, zaključio je naš sagovornik iz sindikata EPS-a.

Bonus video: Dragoslav Ljubičić – Havarije ne čude, u EPS se nije zaposlio niko ko nije prikupljao glasove za SNS

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)