Foto:TANJUG / DUSAN ANICIC

Tokom vaskršnjih praznika najveća gužva na Beogradskog autobuskoj stanici (BAS) vladala je u četvrtak i petak, kao i sinoć kada je zabeleženo najviše odlazaka odnosno povrataka autobusa, rekao je za Tanjug pomoćnik šefa BAS-a Zoran Krstevski i dodao da se najviše putovalo u banje.

Krstevski je precizirao da je u četvrtak bilo 123 vanredna polaska, a u petak 90, a kada je reč o dolascima njih je najviše bilo juče, oko 200, pri čemu je najveća gužva vladala između 17 i 20 časova.

„Najviše vanrednih autobusa uvedeno je za jug Srbije, odnosno za Niš, Leskovac, Vranje, kao i ka turističkim centrima, kao što su Vrnjačka Banja, Sokobanja, Prolom Banja“, rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ

Govoreći o međunarodnim polascima, Krstevski je naveo da vanrednih polazaka za inostranstvo nije bilo a da je najveći broj putnika otputovao put Beča, Budimpešte, Pariza, Minhena te italijanskih gradova Rima i Firence.

Za predstojeće prvomajske praznike na BAS-u najveću gužvu očekuju u petak, 29. aprila, a predviđa se da će, kao i za vaskršnje, banje i planine biti najposećenije destinacije.

BONUS VIDEO: Od sledeće godine nova pravila za putovanja u EU – obavezna elektronska autorizacija.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar