Foto: EPA-EFE/MICOL BRUSAFERRO

Vlada Slovenije saopštila je da je Nacionalni institut za javno zdravlje procenio da i Srbiju treba staviti na "zelenu listu", što znači da naši građani mogu da uđu u Sloveniju bez obaveze karantina i bez testa.

„Vlada je primila k znanju Procenu epidemiološke situacije u Evropskoj uniji i Šengenskom prostoru, Balkanu i odabranim trećim zemljama, Procenu epidemiološke situacije u zemljama i  preporuku Evropske komisije, kao i kriterijume za broj zaraženih na 100.000 stanovnika, koje je po zemljama pripremio Nacionalni institut za javno zdravlje“, saopštila je Vlada Slovenije i objavila spisak zemalja koje će od sutra biti na „zelenoj listi“.

Pročitajte još:

Zelena lista, inače, predstavlja spisak zemalja u kojima je 14-dnevna incidencija zaraze koronavirusom najviše 25 osoba na 100.000 stanovnika.

Na slovenačkoj zelenoj listi od sutra, odnosno 28. septembra 2020. su: Кipar, Finska, Letonija, Lihtenštajn, Litvanija i Poljska od članica EU, kao i treće zemlje: Srbija, Australija, Južna Кoreja, Novi Zeland i Urugvaj.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare