Građani bez termina mogu da se vakcinišu na 18 punktova

Društvo 08. apr. 202120:11
Podeli:
vodič za vakcinaciju
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je danas da je Beograđanima od srede na raspolaganju 18 punktova za vakcinaciju za građane koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju preko portala e-uprava.

Ona je za TV Vesti istakla da se punktovi za vakcinaciju bez zakazaivanja nalaze u svim gradskim opštinama, uz dodatni punkt koji se nalazi u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata, koji je namenjen isključivo za vakcinaciju studenata.

“Odziv građana je odličan i apelujem na građane da dođu i vakcinišu se, budući da je Srbija obezbedila dovoljan broj vakcina. Svako može da ode na punkt koji se nalazi na opštini na kojoj stanuje, vakciniše se i na taj način zaštiti sebe i druge“, rekla je Nataša Stanisavljević, saopšteno je iz Gradskog sekretarijata za informisanje.

Prema njenim rečima, građani bi trebalo da se informišu u domovima zdravlja u opštinama u kojima žive, jer su punktovi vezani za domove zdravlja i tamo mogu da dobiju informaciju o tačnoj lokaciji na kojoj se vrši imunizacija.

“Druga opcija je pozivanje kol-centara koji postoje na svakoj opštini, jer se tamo takođe može dobiti informacija o tome gde se u određenim danima nalazi punkt za vakcinaciju, ali i informacija koja se tiče radnog vremena. Treća opcija je celokupan spisak punktova sa adresama i radnim vremenom koji je objavljen na sajtu Grada Beograda“, podsetila je sekretarka za socijalnu zaštitu.

Ona je dodaala da sve navedeno apsolutno ne utiče na proces imunizacije za građane koji su se prijavili za vakcinaciju preko portala e-uprave i dobili svoj termin.

Komentari

Vaš komentar