Foto: Shutterstock

Posle jučerašnjeg smrzavanja nekoliko hiljada beogradskih stanova od danas je ponovo toplo. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštio je da je Srbijagas u subotu oko 21 sat završio rekonstrukciju distributivnog gasovoda i da je pušten gas gradskim toplanama "Dunav", "Mirijevo", "Konjarnik" i "Medaković". Radijatori su ovog jutra ponovo topli.

Vesić je na svom Fejsbuk nalogu istakao da ove četiri gradske toplane odmah počinju proizvodnju toplotne energije.

„Toplani sam izdao nalog da u tom režimu rade čitavu noć sve do nedelje u 22 sata“, napisao je Vesić.

Toplane „Dunav“, „Mirjevo“, „Konjarnik“ i „Medaković“ juče nisu radile, a hiljade stanova nema grejanje, zbog „nezapamćene bahatosti i drskosti“ nadležnih u Javnom preduzeća „Srbijagas“.

On je naveo da je „Srbijagas“ pre dva dana obavestio JKP „Elektrane Beograd“ da će danas, od 5.00 ujutru do 24 časa, zbog radova na sanaciji distributivnog gasovoda, obustaviti isporuku gasa.

„Kvar koji sanira ‘Srbijagas’ desio se još u junu ove godine. Tada su ga samo zakrpili, a do sada je mogao da bude saniran 100 puta. Tražio sam od ‘Srbijagasa’ da se radovi odlože do sledećeg četvrtka, kada počinje toplo vreme. Ni meni, a ni rukovodiocima ‘Elektrana’ niko iz ‘Srbijagasa’ nije se javljao telefon. Oni su država u državi i može im se“, kazao Vesić, a prenosi Beoinfo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare