Foto: N1

U Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) se poštuju mere u smislu nošenja zaštitnih maski, obezbeđena su sredstva za ličnu higijenu i dezinfekciju, navodi se u zapisniku inspektora za rad, saopštio je danas RGZ.

U zapisniku se, između ostalog, navodi i da je donet „Plan primene mera za sprečavanje pojave zaraze“ koji sadrži sve potrebne elemente, a njegovo sprovođenje kontrolišu neposredni rukovodioci.

Takođe, piše i da se inspekcijski nadzor radi nenajavljeno zbog bojazni da bi obaveštenje moglo da umanji ostvarivanje cilja nadzora.

U RGZ navode da su inspektori iznenada upali u prostorije katastara u ulici 27. marta, ispreskakali zaposlene unakrsnim pitanjima i prošpartali kroz sve prostorije i odeljenja, kao i da se „nenajavljena inspekcija odigrala po ‘anonimnoj’ prijavi ili možda i direktno po nalogu nekoga iz vrha Ministarstva za rad“.

Neko se izgleda nadao da bi se u katastru moglo naleteti bar na jednog zaposlenog bez maske, pa da se na tome gradi i diže halabuka protiv RGZ, međutim RGZ se spremno i organizovano bori protiv širenja zarazne bolesti COVID-19 i inspektori su samo mogli da sastave zapisnik pun pohvala, ističu u ovoj instituciji.

Republički geodetski zavod je ponosan što je i ovog puta pokazao da svim svojim zadacima pristupa odgovorno, donošenjem sistemskih mera i da se na taj način ostvaruju najbolji rezultati, piše u saopštenju, dodajući da su „lažni sindikati ‘Nezavisnost’, JOS i ASNS uznemiravali su visoke državne funkcionere i u svojim pismima iznosili potpuno suprotne tvrdnje“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare