Foto: Nova S

Letnji rasput je već uveliko počeo, a mnogi roditelji se pitaju kako da njihovo dete provede kvalitetno vreme u Beogradu - nudimo vam neka od mogućih rešenja. Od gradskih bazena i muzeja, pa sve do šetališta i parkova. Prestonica, zapravo, nudi mnogo mogućnosti da dete provede zabravno leto.

Beograd nudi mnogo mogućnosti gde možete odvesti vašu decu i sa njima provesti lepo vreme. Od beogradskih parkova u kojima imate ne samo mogućnost za šetnju, nego i dečja igrališta među popularnije se defitnivno izdvaja Tašmajdan.

Još popularnije mesto za decu je Kalemegdan, gde je sadržaj mnogo bogatiji pa pored igrališta i luna parka imamo i Jura avanturu – park sa dinosaurusima, ali i beogradski Zoo-vrt.

Na Kalemegdanu deca mogu da obiđu i Vojni muzej, Planetarijum ili Rimski bunar. Tako da ako odaberete ovu lokaciju, sigurno vašem detetu neće biti dosadno.

Za decu su popularna i beogradska šetališta, posebno ona uz Savu i Dunav. Na ovim šetalištima imamo igrališta za decu, biciklističke staze, a neka imaju i luna park i druge zanimljive dečje sadržaje.

Tako se nećete pokajati ako dete odvedete na 25. maj, Dunavski kej u Zemunu, Savski kej na Novom Beogradu ili šetalište kod Beton hale.

Jedno od mesta gde deca mogu kvalitetno da provedu vreme je i Ada Ciganlija, pored kupališta i šetališta, idealno je mesto i za vožnju biciklom i rolerima. Ada nudi i druge mogućnosti kao što je zip-lajn, avantura park i mnogi drugi sadržaji.

Tu su i brojna beogradska pozorišta za decu, kao i letnji pozorišni festivali, kao „Leto na Gardošu“ u Zemunu, gde je broj mesta ograničen zbog koronavirusa, a karte plaćaju samo pratioci dece. Mališanima su na raspolaganju sledeća dečja pozorišta: Boško Buha, Puž, Duško Radović, Pinokio.

Spas od vrućina možete naći na gradskim bazenima, ali i u šumama poput Košutnjaka, Zvezdarske šume ili odvesti dete na dnevni izlet na Avalu.

Od zanimljivih sadržaja u gradu deca mogu da obiđu i muzeje kao što je Muzej iluzija u Nušićevoj, Muzej čokolade u Tadeuša Košćuška, Muzej nauke i tehnike na Dorćolu. Tu je i Javni tropikarijumm i akvarijum na Senjaku gde deca mogu da vide razne vrste riba, ali i gmizavce, guštere i druge životinje.

Vrata deci otvara i Kolarac gde se održava serijal koncerata za decu.

Deci je na raspolaganju i svet naučnih interaktivnih radionica kao što je Fenomen centar u Hadži Prodanović ulici 16, a za ovaj centar je potrebno mesečno članstvo. Zanimljivo i kvalitetno vreme dete može provesti u botaničkoj bašti „Jevremovac“.

Ako želite da ih ipak odvedete na zabavu, onda je tu na raspolaganju najveći zabavni park u Srbiji Star Land na Beogradskom sajmu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar