Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Sanduk sa telom patrijarha Irineja, preuzet je oko 16 sati iz Vojnomedicinskog centra na Karaburmi.

Prethodno, špalir lekara je ispratio preminulog patrijarha.

Podsećamo, patrijarh Irinej preminuo je od posledica bolesti izazvane koronavirusom. To je saopštila Srpska pravoslavna crkva jutros. 

On se od 4. novembra lečio na VMC (Vojnomedicinskoj akademiji na Karaburmi). Iako se najpre činilo da patrijarhovo stanje ide ka izlečenju, njemu je u poslednja dva dana naglo pozlilo. U poslednjim satima borbe sa bolešću bio je priključen na respirator. Vest o smrt patrijarha prvi je zvanično objavio predsednik Aleksandar Vučić.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, preminuo je danas od posledica koronavirusa. Ovu informaciju, najpre je objavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu, da bi potom informaciju potvrdila i SPC na svom zvaničnom sajtu.

Patrijarh se od se od 4. novembra lečio na VMC (Vojnomedicinskoj akademiji na Karaburmi). Iako se najpre činilo da patrijarhovo stanje ide ka izlečenju, njemu je u poslednja dva dana naglo pozlilo: u poslednjim satima borbe sa bolešću bio je priključen na respirator.

U Beograd je već stigao mitropolit dabrobosanski  Hrizostom Jević, vladika koji će upravljati Srpskom pravoslavnom crkvom, sve do izbora novog patrijarha.

Sve informacije o smrti patrijarha Irineja, možete pratiti na na našem blogu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar