Nelegalni objekat na Pančićevom vrhu, jedinstven po tome što je prvi ikada postavljen na najvišem vrhu Srbije, obložen je drvetom, i sada izgleda kao da je konzerviran. Ali, ispod dasaka kriju se tone gvožđa i betona. Ministar građevinarstva Tomislav Momirović rekao je pre dva meseca da je ovaj objekat "mrtva imovina", ali i da njegovo ministarstvo nije ono koje ruši, već koje gradi, piše N1.

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović rekao je pre dva meseca da je ovaj objekat „mrtva imovina“, ali i da njegovo ministarstvo nije ono koje ruši, već koje gradi.

Na pitanje zašto taj objekat nije porušen, iako je inspekcija pre četiri godine izdala rešenje za to, aktuelni ministar građevinarstva Tomislav Momirović je odgovorio da je vlasnik u međuvremenu sam porušio objekat „za više od dve trećine“.

Pančićev vrh Foto: Nova.rs

Taj nelegalni objekat na Kopaoniku i četiri godine nakon rešenja o rušenju – još stoji, ali sada ima jedan umesto dva sprata i beton je obložen drvetom.

Ali, niko od ministara nikada nije odgovorio na pitanje, zašto objekat nije montažnog tipa, od drveta, predviđen kao ski bife. Već je ukopan u zemlju čitav sprat, i sazidan od blokova
Investitorka iz Smedereva Snežana Mitković nije imala dozvolu za gradnju betonskog objekta na vrhu Pančića, ali je ipak izgradila 1.000 kvadrata.

Na ponovljenom suđenju u aprilu ove godine Mitković je prvostepeno osuđena na kaznu zatvora od devet meseci i novčanu kaznu od 700.000 dinara zbog nelegalne gradnje na Pančićevom vrhu.

PROČITAJTE JOŠ

Investitorka iz Smedereva je dozvolu da na toj lokaciji izgradi privremeni objekat – ski bife do 150 kvadrata dobila 2016. godine od Opštine Brus kada je na njenom čelu bio Milutin Jeličić Jutka. Bio je to prvi put u istoriji da je na Pančićevom vrhu dozvoljeno postavljanje ski bifea.

Upravo na osnovu takve sporne odluke Snežana Mitković je od niza institucija tražila različite saglasnosti za postavljanje ski bifea, a opština Brus od nadležnih institucija tražila legalizaciju objekta za koji su naveli da je gradnja počela 2014. iako je počela tri godine kasnije. Zbog toga je Ministarstvo građevine podnelo krivičnu prijavu protiv Jeličića.

Iz Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije u Kraljevu rekli su da je istraga u slučaju bivšeg predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića – pri kraju.

BONUS VIDEO: Kafana na Pančićevom vrhu spremno dočekuje zimsku sezonu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare