Gužva na graničnim pelazima pred 01. maj Foto:kamere.amss.org.rs

Pred prvomajske praznike na više graničnih prelaza u Srbiji beleže se velike gužve, a putnička vozila na pojedinim prelazima čekaju i po dva sata.

Zadržavanja za putnička vozila pri izlasku iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš 2 su oko dva sata, dok za izlazak iz države isto toliko treba i kamionima na prelazima Horgoš i Šid, saopšteno je danas iz Auto-moto saveza Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima Kelebija i Batrovci, na izlazu, teretna motorna vozila čekaju 60 minuta.

Za izlazak iz Srbije na prelazu Kelebija automobilima treba sat vremena, pri ulasku i pri izlasku iz Srbije na prelazu Batrovci takođe sat vremena, dok su zadržavanja pri ulasku u državu na graničnom prelazu Gostun oko 40 minuta.

Granični prelaz Preševo izlaz iz Srbije ka Severnoj Makedoniji Foto:kamere.amss.org.rs

Teretna motorna vozila pri izlasku iz Srbije čekaju po sat vremena na graničnim prelazima Kelebija i Batrovci, navodi se u saopštenju AMSS.

Na ostalim graničnim prelazima, kao i naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema dužih zadržavanja.

Granični prelaz Batrovci ulaz u Srbiju iz Hrvatske Foto:kamere.amss.org.rs

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Granični prelaz Horgoš izlaz iz Srbije ka Mađarskoj Foto:kamere.amss.org.rs

Iz Auto-Moto Saveza Srbije saopštavaju da je saobraćaj promenljivog intenziteta na autoputevima kao i na putevima koji vode ka mestima na kojima se provode prvomajski praznici – jezera, banje i planine.

Granični prelaz Gradina izlaz iz Srbije ka Bugarskoj Foto:kamere.amss.org.rs

BONUS VIDEO – Saveti za vožnju po kiši

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare