Potrošačka korpa, kupovina, namirnice
Foto: Shutterstock

U susret prvomajskim praznicima od 1. do 3. maja, menja se radno vreme u poštama, tržnim centrima i trgovinama u Srbiji, dok će parkiranje u zoniranim delovima Beograda biti besplatno. Sve pijace koje posluju u sastavu Javnog komunalnog preduzeća Gradske pijace 1, 2. i 3. maja radiće po uobičajenom radnom vremenu od 6.00 do 19 časova, saopšteno je iz tog preduzeća.

Radno vreme Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd

Za Jedinice za zdravstveni nadzor (Sanitarni pregledi), Prijemnog odeljenja i Epidemiološke ambulante za uzorkovanje briseva za PCR analizu i za antigensko testiranje na SARS-CoV-2 virus tokom 2. i 3. maja, rad sa korisnicima će se obavljati u Jedinici za zdravstveni nadzor (Sanitarni pregledi) u terminu od 7:15 do 13:00 časova, na Prijemnom odeljenju u terminu od 7:00 do 13:00 časova i u Epidemiološkoj ambulanti u terminu od 7:30 do 12:00 časova.

Red vožnje tokom praznika

Sekretarijat grada Beograda za javni prevoz saopštio je ranije da će tokom prvomajskih praznika važiti red vožnje koji se primenjuje subotom i nedeljom.

Za vreme prvomajskih praznika na gradskim, prigradskim i lokalnim linijama će u ponedeljak i utorak, 2. i 3. maja, biti primenjen red vožnje za subotu, dok će 1. maja biti primenjen red vožnje za nedelju.

Od 1. do 3. maja, minibus ekspres linije će saobraćati po redu vožnje za nedelju, preneo je Beoinfo.

Dežurne apoteke u Beogradu

Dežurne apoteke koje inače rade od 00 do 24 časa, otvorene su i tokom praznika.

Parkiranje u zoniranim delovima grada

Tokom prvomajskih praznika (ponedeljak i utorak, 2. i 3. maja) JKP „Parking servis“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada, saopšteno je iz ovog preduzeća. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u Takovskoj 31 i Mileševskoj 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta tokom predstojećih praznika biće neprekidno otvoreni i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila.

PROČITAJTE JOŠ

Naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada počinje posle prvomajskih praznika od srede, 4. maja.

Radno vreme pošta

Za prvomajske praznike, od 1. do 3. maja radiće dežurne pošte u Beogradu i drugim gradovima i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

Svih dana praznika, Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, pošta na aerodromu Nikola Tesla i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, rade neizmenjeno – non-stop. Radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici, Šapcu i pošte u „Univereksport” objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru.

U ponedeljak 2. maja, dežuraće i pošte u svim većim gradovima i turističkim centrima, dok će u utorak, 3. maja raditi 68 pošta u celoj zemlji.

Tabelu sa spiskom dežurnih pošti u Srbiji možete pogledati OVDE

Tempo, Roda, Idea, Mercator, Deleze

MaxiMega MaxiTempo i Shop&Go prodavnice neće raditi za 1.maj. Prodavnice će u ponedeljak 2.maja biti otvorene prema regularnom radnom vremenu. Radno vreme IDEA prodavnica na Zlatiboru i Kopaoniku biće redovno tokom praznika, izuzev IDEA prodavnice na Zlatiboru u ulici Jovanke Jeftanović 5, koja će u nedelju raditi skraćeno do 15 časova.

Veletržnica Beograd

Veletržnica Beograd će takođe raditi 24 časa od 1. do 3. maja.

DM drogerije

Praznik rada, 1. maj, je takođe neradan, osim u dm drogerijama u okviru tržnih centara.

BONUS VIDEO: Auto-puž: Kako praznici izgledaju zaglavljenima?

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)