Vladika Gerasim i vladika Grigorije Foto:Filip Krainćanić/Goran Srdanov/Nova.rs

Episkopi Srpske pravoslavne crkve, koji ovih dana borave u Beogradu zbog izbora novog patrijarha, raspoređeni su na različitim lokacijama u prestonici, te tako jedni vreme provode u kelijama Patrijaršije, dok drugi uživaju u luks hotelu na Vračaru.

Reporteri Nova.rs zatekli su danas episkopa gornjekarlovačkog Gerasima kako ulazi u „Saint Ten“, luksuzni hotel na Vračaru (pet zvezdica), a uz njega u prostorijama pomenutog hotela su viđeni episkop osečkopoljski i branjski Heruvim, kao i vladika bihaćko-petrovački Sergije.

Podsetimo, pomenute vladike Heruvim i Sergije su nedavno, jedan za drugim, napisali tekstove u kojima veličaju lik i delo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te su tako njegove predsedničke muke predstavili kao Isusove. S duge strane, Gerasim je jedan od vladika koji su pre Izbornog sabora održali konsultacije sa predsednikom Srbije o čemu svedoče i fotografije objavljene na sajtu njegove eparhije.

Prema saznanjima našeg portala, pored pomenutog hotela na Vračaru, deo episkopa, među kojima su Irinej Bulović, Porfirije i Jefrem su smešteni u hotelu „Moskva“.

Za razliku od vladika koji vreme provode u „Saint Ten-u“, deo episkopa je odlučio da boravak u Beogradu provodu u kelijama Patrijaršije. Među njima su episkop budmljansko-nikšićki Joanikije, niški Arsenije, srednje-zapadnoamerički Longin, britansko-skandinavski Dositej, južnoamerički Kirilo, raško-prizrenski Teodosije i episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić.

Izborni Sabor Srpske pravoslavne crkve biće održan u četvrtak 18. februara, a prethodiće mu liturgija koja će početi u 9 ujutru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare