Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Forum beogradskih gimnazija pozvao je danas epidemiologa Branislava Tiodorovića i druge članove Kriznog štaba da prestanu da licitiraju o datumu završetka prvog polugodišta, jer to unosi zabunu i nemir među učenike, nastavnike i roditelje i značajno povećava već postojeću frustraciju izazvanu nenormalnim uslovima u kojima se odvija nastava.

Kako se navodi u saopštenju, Forum očekuje od svih članova Kriznog štaba da svoja mišljenja, stavove i predloge iznose na zajedničkim sastancima Kriznog štaba i da u javnost izlaze sa prethodni usvojenim odlukama.

„Svako drugačije ponašanje vodi produbljivanju neizvesnosti i većoj nervozi, što se na kraju prelama preko leđa učenika i nastavnika, a posledično utiče i na gubitak poverenja u one koji donose odluke što nikome ne bi trebalo da bude u interesu“, saopštili su iz Foruma.

Jedan od predloga koji će se naći pred Kriznim štabom je da zimski raspust počne ranije nego što je planirano, već od 15. decembra, rekao je ranije za Nova.rs epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

„Time bismo obuhvatili praznični period za sve one koji praznike slave po katoličkom kalendaru“, naveo je Tiodorović.

Prema zvaničnom kalendru zimski raspust trebalo je da počne 31. decembra. Za đake u Vojvodini predviđeno je da raspust počne 24. decembra. Prema Tiodorovićevim rečima sednica Kriznog štaba trebalo bi da se održi naredne nedelje, ali još nije zvanično zakazana.

Bonus video – Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Emina Milošević objašnjava zašto korona-vakcine primamo više od jednom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar