Štrajk Fijat Plastika, Kragujevac
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Predstavnici Štrajkačkog odbora fabrike Fijat plastik iz Kragujevca, u kojoj već sedam meseci štrajkuju gotovo svi zaposleni, umesto sa operativcima Bezbednosno informativne agencije (BIA), razgovaraće sa premijerkom Anom Brnabić o rešavanju spora sa poslodavcem.

Pošto je u sredu objavljeno da je operativac BIA telefonom obavestio predsednika Samostalnog sindikata fabrike Aleksandra Koraća da će biti pozvani u prostorije Agencije na razgovor o štrajku, oni su danas razgovarali sa zamenikom gradonačelnika Ivicom Momčilovićem.

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Miljković rekao je FoNetu da je na sastanku dogovoreno da Grad pomogne u organizaciji sastanka sa predsednicom Vlade Srbije.

Na pitanje FoNeta da li je na sastanku bilo reči o pozivu iz BIA, Miljković je odgovorio da je sa gradskim vlastima dogovoreno da se taj slučaj ne komentariše.

Mi svakako nećemo ići u BIA i rečeno nam je da više neće biti poziva sa te strane, kazao je predsednik Štrajkačkog odbora.

On je rekao da Štrajkački odbor očekuje hitan sastanak sa najvišim predstavnicma držve, kako bi radnički problemi bili rešeni do kraja avgusta i povratka radnika sa kolektivnog letnjeg godišnjeg odmora.

Miljković je istakao da radnici koji su u štrajku traže da se u matične pogone vrate mašine koje su dislocirane dok su oni bili na plaćenom odsustvu i da im se regres vrati na nivo od pre 1. januara ove godine. (kraj) zvs/bv

To na godišnjem nivou za sve radnike Fijat plastika idznosi oko 20.000 evra što nije izno koji bi predstavljao problem ni za poslodavca ni za državu, poručio je Miljković.

BONUS VIDEO: Nebojša Zelenović o otkazima u fabrici Yazaki

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar