Foto: Mikolu Privatna predškolska ustanova

Izlivanje fekalija u privatnom vrtiću "Mikolu" na Novom Beogradu koje traje već dva dana, zbog pucanja cevi u stambenoj zgradi u kojoj se ova predškolsKa ustanova nalazi, nije mnogo potresla radnike firme Rastrošnica, zadužene za sređivanje vodovoda i kanalizacije, koji su umesto da što pre saniraju kvar, samo postavili skele uz obećanje da će doći sutra.

Kako je portalu Nova.rs ispričala vlasnica i direktorka Privatne predškolske ustanove „Mikolu“ Aleksandra Nikitović, do pucanja fekalne cevi u stambenoj zgradi u Bulevaru Milutina Milankovića 120a došlo je pre dva dana.

„Vrtić se nalazi u toj zgradi, a cevi koje su pukle su na plafonu centralne prostorije u obdaništu“, priča Nikitović, dodajući da su odmah po izbijanju kvara zvali Hitne intervencije JKP „Gradsko stambeno“.

Foto: Mikolu Privatna predškolska ustanova

„Iako smo im napomenuli da smo mi privatna predškolska ustanova, da u vrtiću boravi veliki broj dece, da je u prostoriji veoma prljavo i da nam je zbog mališana neophodno da se kvar hitno popravi, ekipa iz ‘Gradskog stambenog’ je izašla tek posle dva dana na teren, snimila situaciju i poslala nalog firmi ‘Rastrošnica’ da kvar popravi.

Kako su iz „Rastrošnice“, firme koja je podizvođač radova za „Gradsko stambeno“ planirali da kvar poprave tek u ponedeljak, Nikitović kaže da su nakon silnih urgiranja, jer je ipak reč o deci, radnici te firme došli danas oko 15 časova.

Foto: Mikolu Privatna predškolska ustanova

Međutim, tu problemima nije bio kraj.

Oni su, priča dalje ljutito Nikitović, samo postavili skele, rekli da kvar ne mogu da poprave jer bi radovi trajali do 22 sata, a to im je kasno i da će ipak doći sutra, a do tada će prostor biti totalno uništen.

„Postavili ljudi skelu, okrenuli se i otišli“, nastavlja rezignirano direktorka PPU Mikolu.

Na insistiranje da kvar što pre poprave, jer nam u vrtiću padaju fekalije sa plafona, priča dalje Nikitović, majstor je rekao: „Takva je situacija“ i uradio nešto neverovatno.

„Uzeo je kutiju od dečjih igračaka i postavio je na skelu da fekalije padaju u tu kutiju“, kaže zaprepašćeno vlasnica obdaništa.

Foto: Mikolu Privatna predškolska ustanova

Prema njenim rečima, decu su evakuisali u drugi deo vrtića i ona nisu boravila u tom delu jer je jako prljavo.

Dodaje da je razgovarala i sa direktorkom firme „Rastrošnica“ koja je i sama, na sve moguće načine, pokušavala da ubedi radnike da izađu na teren, ali nije uspela.

Smatrali su da nam se ništa neće desiti do ujutru, kaže Nikitović, ukazujući na bahatost i neprofesionalno ponašanje radnika „Rastrošnice“.

Napominje da svi plaćamo „Gradsko stambeno“ i podseća da je pre dva meseca dobila račun od 35.000 dinara iz tog preduzeća, retroaktivno od januara meseca za investiciono održavanje, koji je morala da plati, ni manje i više nego u roku od dva dana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare