Foto: NOVA S

Fakultet dramskih umetnosti (FDU) ogradio se od izjava vezanih za nastavu, studente i profesore FDU koje je profesorka tog fakulteta Biljana Mašić, supruga Miroslava Aleksića, optuženog za silovanje i seksualno zlostavljanje svojih učenica, iznela u nedavnom intervjuu.

“Posle istupa u javnosti profesorke FDU Biljane Mašić povodom sudskog procesa koji je u toku, ogradjujemo se od izjava vezanih za nastavu, studente i profesore FDU. Ime i delatnost našeg fakulteta ne mogu biti interpretirani u korist jedne strane u procesu, posebno zbog činjenice da su u njega uključeni i naši studenti”, navodi se u saopštenju, koje je potpisao dekan tog fakulteta Miloš Pavlović.

U dvočasovnom intervjuu za emisiju „Dok anđeli spavaju“ autorke Marine Rajević Savić pre nekoliko dana, Biljana Mašić je, prema pisanju Blica, tvrdila da je protiv njenog supruga, koji je i dalje u zatvoru, neko organizovao „zaveru“, a iznela je niz poluinformacija i insinuacija na račun devojaka koje su optužile Aleksića.

Ona je ironično govorila o žrtvama, koje su bile i njena učenice, uz opasku da one koje su stasavale uz nju zna, a da ove sada ne zna. Zajedljivim tonom istakla je kako ne zna koji su motivi da optuže njenog supruga, ali da veruje da su moćni, pisao je Blic.

One koji su izveštavali o delima njenog supruga rekla je da su „ogavštine bolesnih novinarskih mozgova”.

Miroslava Aleksića zvanično je za silovanje i nedozvoljene polne radnje optužilo sedam devojaka, među kojima glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare