Foto: Tanjug/AP Photo/Adel Hana

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da su iz Pojasa Gaze u Egipat evakuisane dve porodice srpskih državljana.

Ministarstvo je navelo da su pomenute porodice evakuisane 4. decembra, a da su danas stigle u Beograd.

„Evakuisane su još dve porodice srpskih državljana – Mona Abu Elaiš, sa troje dece i Đulja Al Hisi, sa suprugom i troje dece. U skladu sa važećim procedurama, te u datom roku od 72 sata, evakuisani srpski državljani i članovi njihovih porodica napustili su teritoriju Egipta i redovnim letom iz Kaira, preko Istanbula, danas doputovali u Beograd“, navelo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, evakucija je urađena uz neposrednu podršku Ministarstva spoljnih poslova, kao i ambasada Srbije u Tel Avivu i u Kairu, u koordinaciji sa nadležnim organima Izraela i Egipta.

„Evakuisani srpski državljani su zahvalili Ministarstvu na pruženoj podršci i pomoći, kako bi bezbedno napustili Pojas Gaze i doputovali u Srbiju“, navelo je još Ministarstvo.

***

BONUS VIDEO – Horor traje već dva mjeseca, a proces evakuacije bh. državljana iz Gaze još nije završen: „Nema ni struje ni vode, mnogo je teško…“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar