Milorad Grčić Foto:TANJUG/ EPS/ DANILO MIJATOVIC

Eleketroprivreda Srbije reagovala je na tekst portala Nova.rs o situaciji u Termoelektrani "Nikola tesla" u Obrenovcu, a u saopštenju se navodi da je "sistem EPS potpuno stabilan".

Reagovanje prneosimo u celosti:

„Sistem „Elektroprivrede Srbije“ je potpuno stabilan i nama nikakvih kvarova u termoelektranama „Nikola Tesla A“ i „Nikola Tesla B“. Lažne su informacije o problemima sa mašinama u TENT koje su se pojavile u
pojedinim medijima. Zaposleni u EPS-u rade profesionalno svoj posao, na mrežu su vraćeni svi blokovi i obezbeđena je pouzdana proizvodnja električne energije. Mediji pod kontrolom tajkuna već danima očigledno pokušavaju da EPS iskoriste za političku kampanju i zastrašivanje građana, što im neće poći za rukom. Srbija će imati dovoljno električne energije, a molimo medije da ne objavljuju neproverene i netačne informacije“, navodi se u reagovanju EPS.

Podsećamo, kako je objavljeno danas na portalu Nova.rs, dok se u javnosti stvara slika da je prošlonedeljni energetski kolaps – tokom kojeg su bez struje ostale desetine hiljada građana a TENT praktično stao sa radom – stvar prošlosti, sagovornici Nova.rs iz najveće srpske termoelektrane kažu da se situacija još nije stabilizovala.

„Od jutros je iz Kolubare u TENT stiglo šest vagona uglja. Najavljeno je, međutim, da bi trebalo da stigne duplo više – 12. Na TENT A i B se kopa na starim deponijama, koriste se zalihe i rezerve. Kvare se mašine, ima neispravnih kopača. Pokušavaju da pojačaju broj kopača u rudniku u kojem ima uglja, ali sve je to proces koji traži vreme. Ništa ne može brzo“, kaže izvor Nova.rs upoznat sa procesom kopanja i distribucije rude.

On, ipak, navodi da se ne očekuje nova havarija, makar ne onakva kakvu smo imali minule nedelje. Ipak, utisak u oporavku preko noći definitivno vara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare