Ako ste završili fakultet, a nikako ne možete da pronađete posao u struci ili ste, pak zaposleni, ali ste slabo plaćeni za svoj rad, sigurno ste makar jednom u životu rekli da ćete "spaliti diplomu jer od nje nema nikakve vajde". Jedna naša čitateljka je to zaista i učinila. Ona je ukazala na katastrofalno stanje u Srbiji, a posebno u sektoru prosvete, tako što je spalila svoju diplomu Pedagoškog fakulteta u Somboru.

Korisnica TikTok-a pod imenom Stela Nakila, koja je profesor razredne nastave, snimila je video na kom spaljuje svoju diplomu stečenu na Učiteljskom fakultetu u Beogradu. Da stvar bude još gora, ona je, kako se vidi na diplomi, bila prilično dobar student – diplomirala je sa prosekom preko devet.

Stela očigledno nije zadovoljna stanjem u prosveti, pa je u videu objasnila da se neće zaustaviti na ovome, nego da će spaliti i diplomu sa master studija ukoliko ovaj video bude pregledalo više od pola miliona ljudi.

Pročitajte još:

Mnogi su ovaj njen čin komentarisali kao herojski, ističući da „u Srbiji jedino to i može da uradi sa diplomom“, ali bilo je i onih koji su izrazili žaljenje što je to uradila.

Pogledajte neke od komentara:

„Bravo!“

„Moj heroj“.

„To što si spalila diplu, ne znači da si izgubila zvanje“.

„I to sa ocenom deset, e Srbijo moja, nikad se ‘leba nećemo najesti dok stvari idu ovako“.

„Nije to za paljenje, to je za ponos“, samo su neki od komentara.

Podsetimo, pre tri godine, profesorka srpskog jezika iz Novog Sada, Ena Nedić spalila je u znak protesta svoju fakultetsku diplomu.

Ispred Doma Narodne skupštine, ona je poručila da je njena diploma obesmišljena, jer mladi i školovani ljudi nemaju perpsektivu u Srbiji.

***

BONUS VIDEO: Da li se nastavnicima dostojanstvo može vratiti većim ulaganjem u prosvetu?