Čačak Foto:N1

Gradska organizacija Dveri u Čačku oglasila se saopštenjem i iznela primere koji govore o, kako navode, urbanističkom haosu u gradu na Moravi.

Možda se današnji Dan pešačenja uglavnom održava na brdsko-planinskim predelima, ali pešačenje čačanskim ulicama nije ništa manje izazovno, naprotiv. Nažalost, Čačak je danas, sa ovakvim svojim ulicama i trotoarima, neprijatelj pešaka i pešačenja, ocenjeno je iz Gradske organizacije Dveri.

„Voleli bismo da često nismo u pravu kada kritikujemo vlast i optužujemo ih za katastrofalne poteze koje čini. Nažalost, praksa je pokazala da smo uvek bili u pravu. Naročito smo bili u pravu kada smo govorili da su doneti urbanistički planovi nakaradni i da će naružiti Čačak i napraviti od njega mesto veoma nepovoljno za život, naročito mladih bračnih parova sa malom decom. Ne treba puno dokazivati ove tvrdnje, dovoljno je samo prošetati čačanskim ulicama. Na prste jedne ruke mogu da se nabroje ulice na kojima možete na miru da se šetate i uživate u šetnji, a često su najmlađi pešaci i majke za kolicima ugroženi jer su prinuđeni da se kreću kolovozom“, ističu u Dverima.

Naravno, aktuelna gradska vlast, na čelu sa „magistrom“ Milunom Todorovićem, kako navode, će nas opet praviti budalama ubeđujući nas da je to nužna posledica ekonomskog progresa i razvoja Čačka.

Za nas ostale, koji razmišljamo svojom glavom, znamo da je ova pojava posledica isključivo katastrofalnih urbanističkih planova i korumpiranosti inspekcijske službe i gradskog rukovodstva koji uopšte ne mare za normalan život Čačana i izgled grada, već im je isključivo briga profit bitna, naglašavaju.

„Istina, uvek će postojati jedan broj nesavesnih vozača koji će nepropisnim parkiranjem otežavati kretanje pešaka, ali i to se lako rešavanja fizičkim barijerama i izgradnjom dovoljnog broja parking mesta. Međutim, gradska vlast ništa od toga nije sprovela, čak je suprotno činila – rasprodala (izgradila) je sve slobodne lokacije koje su mogle da posluže za saniranje problema manjak parking mesta i omogućili su da se zgrade u Čačku grade bez dovoljnog broja parking mesta“, zaključuju u Dverima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar