Foto: Nemanja Jovanović

Pokret slobodnih građana upozorio je na "novi urbanistički haos" u Vrnjačkoj Banji, za koji je odgovorna lokalna vlast koja regulacione planove usvaja u skladu sa interesima pojedinih investitora.

U taj slučaj uključen je brat istaknutog funkcionera Srpske napredne stranke Zorana Babića, Goran Babić, navodi PSG u saopštenju.

„Babić zida trospratnu zgradu, površine preko 4.000 kvadratnih metara, namenjenu za 84 stana u zoni kulturnih spomenika Vrnjačke Banje, od kojih neke potiču iz sredine 19. veka. Osim toga, objekat se nalazi na manje od 50 metara od najpoznatijeg izvora mineralne vrnjačke vode – Snežnika“, navodi se u saopštenju.

Nelegalna gradnja u Vrnjačkoj Banji

U novom nelegalnom urbanističkom poduhvatu, brat Zorana Babića, Goran Babić, podigao je trospratnu zgradu tik uz izvorište jedne od najčistijih mineralnih izvora u Evropi.Pokret slobodnih građana upozorava da se mora stati na put praksi da se nečija braća, ortaci i rođaci bogate na račun svih nas i da se javna dobra moraju štititi.https://pokretslobodnih.rs/novosti/saopstenja/psg-zaustaviti-novi-urbanisticki-haos-u-vrnjackoj-banji#štačekamo

Posted by Pokret slobodnih građana on Четвртак, 11. јун 2020.

Predsednik PSG Sergej Trifunović rekao je da je Snežnik jedan od najdragocenijih u Evropi i da je u funkciji od početka 19. veka.

„Zahtevamo da se stane na put praksi da nečija braća, ortaci i rođaci zarađuju na građanima, suprotno svim njihovim interesima i da se bez čekanja zaštiti ovo još malo prirodnih bogatstava koja su nam preostala“, navodi se u saopštenju.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare