Podeli

U poslednja 24 časa u Srbiji su od posledica koronavirusa preminule još dve osobe. Testirano je 3.325 osoba, od kojih je 214 pozitivno.

Procenat pozitivnih u odnosu na boroj tesitranih danas je znatno skočio i iznosi 6,43 odsto.

Na bolničkom lečenju se nalazi 390 pacijenata obolela od koronavirusa, od kojih su 24 na respiratorima.

Ukupan broj preminulih je 776, a procenat smrtnosti od koronavirusa od početka epidemije iznosi 2,15 odsto.

U Srbiji je do danas testirano 1.236.118 osoba od kojih je kod 36.160 potvrđena infekcija.

***

U Srbiji su od posledica koronavirusa juče preminule dve osobe. Testirano je 5.456, od kojih je 227 bilo pozitivno.

Na  respiratorima u zdravstvenim ustanovama u Srbiji nalazila se 22 pacijenta , dok je ukupno bilo hospitalizovano 372.

***

Zbog porasta broja obolelih od koronavirusa od sutra će Beogradska arena biti spremna za prijem obolelih.

U toku je čišćenje i dezinfekcija Arene – tu su kreveti, kao i sva neophodna dijagnostika. Radiće lekari iz 15 zdravstvenih ustanova u tri smene.

Povezane vesti:

“Situacija je krajnje nestabilna, za Beograd je sledeće nedelje nepovoljno, možda do kraja nedelje budemo u vanrednoj situaciji”, rekao je jutros član Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon i dodao:

“Medicinski deo Kriznog štaba mi je dao do znanja da izrazim protest i zabrinutost zbog potpunog nepoštovanja mera nošenja maske. Ako nemamo barijere koje će sprečiti kontakte mi otvaramo put virusu.”

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa Branislav Tiodorović izjavio je da se razmišlja o tome da bude uveden PCR test za sve koji ulaze u zemlju ili test koji dokazuje prisustvo antitela, odnosno da je osoba preležala koronu.

Srbija je na 30. mestu u Evropi po broju oboljelih od početka pandemije kovida 19 na 100.000 stanovnika, pokazuju podaci evropskih statističnih centara. Neslavno prvo mesto trenutno zauzima Crna Gora.

Kako pišu crnogorske Vijesti, prema podacima objavljenim 16. oktobra, Crna Gora ima stopu od 2.385,15 registrovanih slučajeva novog koronavirusa na 100.000 stanovnika, na drugom mjestu je Jermenija, a na trećem Španija.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar