Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Gledamo šta se dešava oko nas i vidimo ono što nas očekuje, ali se nadamo da će da nas mimoiđe. Postoji razlika, mi jesmo imali drugi talas, a uglavnom se drugi tek dešava u Evropi, tu jeste razlika. Trebalo bi da smo pametniji, ali je obrnuto. Činjenica je da ne shvatamo da je korona pretnja, i dalje se priča kako je stanje kod nas stabilno... Međutim, situacija je krajnje nestabilna, za Beograd je sledeće nedelje nepovoljno, možda do kraja nedelje budemo u vanrednoj situaciji", rekao je dr Predrag Kon.

„Medicinski deo Kriznog štaba mi je dao do znanja da izrazim protest i zabrinutost zbog potpunog nepoštovanja mera nošenja maske. Ako nemamo barijere koje će sprečiti kontakte mi otvaramo put virusu“ rekao je Kon gostujući na TV Prva.

Kao retko kada dr Kon je bio zabrinut i ljut.

„Građanstvu i vlasti svima kažem sada, ako ne funkcionišu maske onda mora lokdaun, zaključavanje, kako će da se sprovodi to me ne interesuje više. Pravnici treba da sede i da objašnjavaju zašto nesto može ili ne, Od početka pričam da je moja jedina partija epidemiologija, i neću se maći od toga. Radim svoj posao i ništa drugo“ dodao je Kon.

„Ne može se očekivati da se u Evropi poveća broj zaraženih, a da to zaobiđe Srbiju“

On je izjavio da je zdravstveni sistem Srbije nije pred pucanjem, sada sve funkcioniše, ali se mora misliti i unapred i za godinu dana. On je istakao da se ne može očekivati da se u celoj Evropi povećava broj zaraženih i misliti da će Srbiju to zaobići.

„Neće, jednostavno neće“, naveo je Kon. Istakao je da je kod nas krajnje nesigurna i nepovoljna situacija i naveo da je Beograd u najozbiljnijem problemu.

Rekao je da je jasno da se širenje virusa može preduprediti samo sprečavanjem kontakata.

Istakao je da nošenje maski nije mera, nego za sada najbolji način da se smanji jačanje virusa korona i zaražavanje većeg broja ljudi.

Kon je rekao i da se, za sada, škole neće zatvarati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare