Nakon dvostrukog odlaganja, sutra bi konačno trebalo da vidimo novo zasedanje Kriznog štaba na kom će, kako se najavljuje, biti određene nove mere za borbu protiv koronavirusa. Istovremeno, trojica uglednih lekara o tome šta bi po njima trebalo da budu nove mere govoriće u redakciji Nova.rs.

Bolnice su pune, broj zaraženih danima prelazi 4.000, pacijenti iz Beograda idu na lečenje u Kruševac – sve deluje prilično alarmantno, ali, sudeći po ponašanju Kriznog štaba, nema žurbe. Prošlog vikenda, od subote u podne do ponedeljka u 6 ujutro, kafići i tržni centri nisu radili.

U ponedeljak se sve vratilo u na staro, čak su održavani i koncerti. Ipak, izgleda da situacija nije bila dovoljno hitna da bi se održala sednica Kriznog štaba – prvobitno smo očekivali sednicu u utorak, zatim smo se ponadali da ćemo danas saznati kakva je presuda i odluka o merama za vikend. Ipak, moraćemo da se strpimo i izdržimo ovaj ples po našim živcima do sutra u 11 sati.

U međuvremenu, danas nam je umrlo još 24 ljudi.

Foto: Vesna Lalić/Nova. rs

Zato Nova.rs, u pokušaju da dodatno podigne svest o alarmantnosti trenutka u kom se nalazimo, organizuje „okrugli sto“ sa uglednim lekarima koji su već pokazali da nisu skloni menjanju stavova i kompromisa na osnovu dnevne politike.

Zato sutra u 11 sati budite na Fejsbuk stranici našeg portala, gde ćete moći uživo da pratite razgovor sa epidemiolog Zoranom Radovanovićem, pulmologom Dejanom Žujovićem i predsednikom Sindikata lekara i farmaceuta Radetom Panićem.

Zajedno ćemno dočekati novu odluku Kriznog štaba o novim protivepidemijskim merama.

Budite uz Nova.rs!

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare