Foto: Nova.rs

Takav čovek, takav urednik, takav zaštitnik slobode štampe, drug, prijatelj i podrška, takav beskompromisni borac protiv ove kriminalne i prevarantske vlasti, enormno će nedostajati.

Vesa je bio izuzetan čovek, pravi laf, drug i prijatelj. Ali ono što je posebno važno za mene lično, za mene kao političkog karikaturistu, to je Vesina izuzetna hrabrost koju je kao urednik ispoljavao. Na svaki kompliment upućen hrabrosti sa kojom kroz svoje karikature komentarišem našeg nesrećnog šefa države, najiskrenije odgovaram: nema hrabrog karikaturiste bez hrabrog urednika, bez onoga koji će bezrezervno verovati u vas i bezrezervno podržati svaki vaš stav.

Nedavno je u Beogradu gostovala jedna od ekipa iz evropskog parlamenta, koja je pripremala teren za predstojeće izbore. Kao i obično, iz sve snage su tapšali nazovi predsednika po ramenu a opoziciju poprilično očigledno ignorisali ili kritikovali. Prokomentarisao sam karikaturom tu mučnu situaciju, nimalo nežno. Jedan od evropskih zvaničnika javio se i Đilasu i Vesi i prilično iznerviran protestvovao zbog takvog tumačenja i stava redakcije NOVE.rs. Vesa je veoma

hladnokrtvno odbio napad i stao u odbranu karikaturiste pitanjem: Jeste li vi normalni, odakle vam ideja da se ja, kao urednik mešam na bilo koji način u posao karikaturiste, saradnika u kojeg bez dileme verujem.

Takav čovek, takav urednik, takav zaštitnik slobode štampe, drug, prijatelj i podrška, takav beskompromisni borac protiv ove kriminalne i prevarantske vlasti, enormno će nedostajati.

Biće ga teško nadoknaditi i jedino što nam ostaje jeste da istom snagom nastavimo da afirmišemo sve nabrojane vrednosti koje je Vesa kao čovek i profesionalac posedovao.

***

Bonus video: Olja Bećković oproštaj od Veselina Simonovića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar