oko sokolovo
Foto:N1

Sistem "Oko sokolovo" će od ponedeljka 21. septembra, kontrolisati nepropisno i propisno parkiranje vozila u ukupno 242 beogradske ulice, saopštila je gradska Uprava. Komunalna milicija je proširila područje kontrole za još 121 ulicu, odnosno saobraćajno najkritičnije ulice u centru grada, na opštinama Stari grad, Vračar, Savski venac, Palilula, ali i na Novom Beogradu i u Zemunu.

Kontrola je proširena na ulice donjeg Dorćola, Profesorske kolonije, Neimara i Čubure, a obuhvaćene su i ulice u naselju Beograd na vodi i okolini, precizirano je.

Multifunkcionalna specijalna vozila fotografišu nepropisno parkirane automobile u žutim trakama, na tramvajskim šinama, stajalištima javnog prevoza, pešačkim prelazima, kolovozu, trotoarima, a komunalna milicija šalje prekršajne naloge na kućnu adresu, navodi se.

Sistem „Oko sokolovo“ kontroliše i propisno parkiranje u zonskom sistemu, pa ako ova usluga nije plaćena, automatski kreira elektronsku dnevnu kartu (eDPK). O izdatim eDPK vozači mogu da se informišu putem sajta www.parking-servis.co.rs, kao i nove aplikacije „Parking servisa“, koja ih obaveštava da li je za to vozilo izdata eDPК i kada ističe plaćeno vreme parkiranja.

„Od početka avgusta, kada je uveden novi sistem „Oko sokolovo“, Grad Beograd neprestano radi na njegovom unapređenju. U planu je da, osim Кomunalne milicije i „Parking servisa“, sistem obuhvati i delokrug rada drugih komunalnih preduzeća i doprinese rešavanju problema poput udarnih rupa, neleganih bašti i nelegalno zauzetih javnih površina, ali i drugih komunalnih problema na ulicama Beograda“, dodaje se.

Spisak svih ulica koje kontroliše „Oko sokolovo“ dostupan je na linku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare