Podeli
dr Dejan Žujović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Redovi ispred kovid ambulanti su sve duži, a bolnice sve punije. U Srbiji je u poslednja 24 sata koronavirusom zaraženo još 6.179 osoba, a od posledica koje je izazvao virus umrlo je 65 osoba, što je do sada najveći broj smrtnih slučajeva u jednom danu.

Do lekara i pravog tretmana je sve teže stići, čekanje do lekarskog pregleda se meri satima, a vremena, strpljenja i snage je sve manje – zbog toga su se pojedini medicinski radnici odlučili da ponude svoje savete i stručnu pomoć putem interneta.

Pulmolog i načelnik dnevne bolnice Zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu Dejan Žujović večeras putem Fejsbuka, u live uključenju, pruža savete i stoji na raspolaganju svim zaraženima koji nikako da stignu do lekara.

Svojevrsna internet ordinacija traje dva sata, a dostupna vam je na ovom linku:

Odgovori na pitanja kovid pacijenata

U cilju pomoći osobama koje iz bilo kog razloga nisu mogle da se jave covid ambulantama, večeras uživo odgovaram na pitanja.
dr Dejan Žujović

Posted by Dejan Žujović on Sunday, 29 November 2020

U toku uključenja pacijenti su Žujoviću upućivali najrazličitija pitanja u vezi sa protokolima i lečenjem. Pored zdravtsvenih saveta, Žujovićeve pratioce zanimalo je i da čuju kada će ve ovo proći.

“Sa ovakvim narodom, sa ovakvim mozgovima, a još više s ovakvom vlašću, neće nikada proći. Dok nas ne satre sve, e onda će proći, kada ostane njih dvadeset”, smatra Žujović.

Doktor Žujoviću obratio se i jedan korisnik Fejsbuka sa pitanjem koja maska je najbolja:

“Ona koja se ne nosi u džepu”, kratko je prokomentarisao Žujović, koji se osvrnuo i na pitanje koliko je efikasna maska N95 i koliko može da se nosi:

“Osam sati”, prokomentarisao je Žujović.

Postavljeno je i pitanje o kontracepciji u vreme korone.

“Ja bih je koristio, bogami, non-stop, kada vidim kakvog naroda ima. To je broj jedan terapija za ovu naciju”, poručio je Žujović.

Jdnog od pratilaca zanimalo je i zašto nema kontrolnog testa za pozitivne osobe?

“Zato što živimo u majci Srbiji, znaš u državi u kojoj predsednik države želi brutalno da odgovori doktoru koji kaže da je ovaj sistem pukao. Konkretno mislim na doktora Panića. Aj sad da ne politišemo, neko će mi zameriti od ovih padobranaca, koji su dočekali ovaj momenat. Eto zato nema. Čekamo vlajda kad bude 100 mrtvih na dan onda ćemo ponovo nešto da radimo”, odgovorio je Žujović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar